GALERIE FOTO. Cum arată noul bombardier al Forțelor Aeriene ale SUA


Ultimul update: Luni 03 Februarie 2020 22:04
Data publicarii: Luni 03 Februarie 2020 21:50
Categorie: Stiri externe
B-21 Raider - 2

Forțele Aeriene ale SUA și producătorul de aparatură militară Northrop Grumman au publicat mai multe imagini cu noul bombardier B-21, potrivit Business Insider.

B-21 Raider este un nou bombardier dezvoltat guvernul american pentru a înlocui vechile modele B-1 Lancer și B-2 Spirit. Aeronava va avea o rază lungă de acțiune și va avea capacitate nucleară.

Imaginile publicate de forțele aeriene arată avionul în hangarele celor trei baze aeriene în dotarea cărora va ajunge bombardierul odată ce va începe producția sa. Este vorba despre bazele aeriene Ellsworth (Dakota de Sud), Whiteman (Missouri) și Dyess (Texas).

Primele bombardiere B-21 urmează să fie livrate începând de la jumătatea acestui an, însă forțele aeriene au refuzat să ofere mai multe detalii despre tehnologiile cu care va fi echipat.

Forțele Aeriene ale SUA au anunțat că vor cumpăra 100 de bombardiere, însă numărul ar putea crește în funcție de nevoile din viitor.

Proiectul Raider, în valoare de 21,4 miliarde de dolari, a fost acordat de guvernul american companiei Northrop, în 2015.

FULLSCREEN
GALERIE FOTO. Cum arată noul bombardier al Forțelor Aeriene ale SUA
  • /

Sursa: Business Insider

Tags: b-21, bombardier, sua,

VIDEO PROTVPLUS.RO