Francezii cauta o posibila bresa de securitate la Charles de Gaulle. BBC: "Angajati ai aeroportului, recrutati de jihadisti"

Dată publicare: 20-05-2016 11:11
Dată actualizare: 23-05-2016 07:03


Charles de Gaulle - Agerpres

Biroul de investigatie a accidentelor aviatice din Franta a anuntat ca trei anchetatori francezi si un consilier tehnic de la Airbus au ajuns in Cairo pentru a participa la anchete in cazul prabusirii avionului EgyptAir, relateaza BBC.

Potrivit sursei citate in Franta are loc o ancheta in legatura cu o posibila bresa de securitate la aeroportul Charles de Gaulle.

Aici, masurile de securitate erau deja intarite in urma atacurilor din capitala Frantei, din luna noiembrie. In ultimele luni, de atunci, au existat cazuri in care angajatilor de la aeroport li s-au revocat autorizatiile de securitate de teama unor legaturi cu extremisti islamici.

Eric Moucay, avocat pentru unii dintre acesti angajati, a dezvaluit pentru BBC ca au fost incercari din partea jihadistilor de a recruta angajati ai aeroportului Charles de Gaulle.

"Este sigur. Sunt oameni radicalizati in sindicate ale muncitorilor. Autoritatile au o problema dificila de rezolvat" a declarat  Eric Moucay.

Trei investigatori francezi au ajuns la Cairo pentru a participa la ancheta

Trei investigatori francezi si un expert tehnic al Airbus au sosit vineri dimineata pe aeroportul international din Cairo pentru a participa la ancheta privind prabusirea avionului EgyptAir.

Investigatorii francezi fac parte din biroul de investigatii si analiza al Ministerului francez al aviatiei civile, au precizat aceleasi surse.

Franta face parte din comisia de ancheta condusa de Egipt asupra prabusirii avionului EgyptAir intrucat este tara unde s-a fabricat avionul si cea cu cel mai mare numar de pasageri, 15, dupa Egipt (30). In total la bordul avionului prabusit joi in Marea Mediterana se aflau 56 de pasageri si zece membri ai echipajului.

Seful Departamentului de investigare a accidentelor aeriene de la Cairo, Ayman al-Moqadem, a declarat joi ca din comisia oficiala de ancheta privind disparitia avionului EgyptAir va face parte si Franta.

Comisia va incepe operatiunile de cautare a cutiilor negre si va aduna probe imediat ce vor fi gasite ramasitele avionului.

Marea Britanie si Grecia s-au oferit de asemenea sa ajute la investigatie, a spus Moqadem, care nu a precizat daca ofertele au fost acceptate.

 

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO