Francezii vor avea voie pe stadioane, la cinema și la cazinou. O treime din populație vrea să meargă la film

Ultima actualizare: 20-06-2020 16:34
turnul eiffel in izolare
Getty

Francezii vor sărbători, duminică, ca la Revelion. La miezul nopții, se vor redeschide sălile de cinema cu petreceri cu șampanie și covorul roșu, scrie France 24.

Franța nu se teme de numărul tot mai mare de cazuri de coronavirus semnalate în alte țări. Guvernul a profitat de domolirea pandemiei pe plan intern și a anunțat o nouă relaxare a restricților.

La începutul lunii, francezii au putut merge în restaurante și cafenele, iar de luni își vor putea relua una dintre marile pasiuni: mersul la cinema.

Un sondaj realizat în această săptămână a arătat că 18,7 milioane de oameni și-au propus să meargă la cinema în următoarea lună, adică o treime din populație.

”Pot să spun doar atât: în sfârșit!”, a declarat Emmanuel Delesse, unul dintre directorii unei rețele cu aproape 400 de săli de cinema.

Cinematografele trebuie să se asigure că cei care le calcă pragul poartă mască și că cel puțin jumătate din locuri vor rămâne libere.

Una dintre sălile situate pe Champs Elysees, din Paris, a anunțat că la miezul nopți va avea loc o petrecere fastuoasă de redeschidere, cu șampanie și covorul roșu. Filmul care va rula va fi ”Parfumurile”, cu Emmanuelle Devos și Sergi Lopez. Și alte săli vor relua proiecțile cu mult fast. 

Tot de luni, în Franța, se vor redeschide și cazinourile. Iar de pe 11 iulie, spectatorii vor avea acces pe stadioane, în limita a 5.000 de locuri.

Franța are peste 55.000 de cazuri active de coronavirus.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO