"Atlasul Frumusetii" a cucerit presa straina. Ce scrie CNN despre fotografa romanca si portretele facute de ea in 37 de tari


Ultimul update: Luni 23 Februarie 2015 07:03
Data publicarii: Vineri 20 Februarie 2015 16:31
Categorie: Stiri externe
mihaela noroc

Proiectul "Atlasul Frumusetii", realizat de fotografa romana Mihaela Noroc, care a calatorit in 37 de tari pentru a surprinde frumusetea femeilor din lume, este prezentat de mai multe publicatii si site-uri internationale.

"Frumusetea inseamna diversitate, iar eu am strabatut lumea pentru a o descoperi", spune fotografa Mihaela Noroc, fiind citata intr-un material dedicat proiectului sau "The Atlas of Beauty/ Atlasul Frumusetii" si publicat pe site-ul televiziunii internationale CNN, scrie Mediafax.

In materialul intitulat "Fotografa care surprinde frumusetea din lume" se spune ca, pentru Mihaela Noroc, frumusetea nu poate fi definita de o singura tara, rasa si etnie.

"Acesta este motivul pentru care fotografa romana a cutreierat lumea pentru proiectul sau «Atlasul Frumusetii», cautand sa surprinda imagini ale frumusetii in diferite tari si culturi", precizeaza CNN.

 

Potrivit CNN, Mihaela Noroc si-a cheltuit toate economiile pentru realizarea acestui proiect, care a presupus calatorii ale acesteia in 37 de tari. De asemenea, ea spera sa poata sa stranga fondurile necesare pentru a continua proiectul "Atlasul Frumusetii".

"In opinia mea, frumusetea inseamna sa tii in viata originile si cultura. Sa fii natural, sincer, autentic, special", spune Mihaela Noroc.

 

 

Si publicatia britanica The Independent prezinta proiectul "The Atlas of Beauty" si pe fotografa care calatoreste de-a lungul lumii pentru "a surprinde diversitatea culturala prin intermediul unor uluitoare portrete ale unor femei".

"Am vazut multi tineri incercand sa imite alte persoane, sa copieze trenduri internationale (...) Am realizat ca frumusetea inseamna sa fii diferit, sa fii tu insuti si sa iti pastrezi mostenirea culturala", spune Mihaela Noroc, citata de The Independent. 

 

 

Ea mai spune ca femeile pe care le prezinta in "Atlasul Frumusetii" au reactionat diferit atunci cand le-a propus sa faca parte din acest proiect. Unele au fost fericite, in timp ce altele au fost greu de convins sa se lase fotografiate. "Faptul ca sunt si eu femeie a ajutat foarte mult. Insa, la inceput, am fost foarte agitata si am luat foarte personal toate refuzurile primite", mai spune Mihaela Noroc.

 

 

Si tabloidul britanic The Daily Mail prezinta proiectul fotografei care a plecat din Romania si a calatorit prin tari precum Iran, Peru, Columbia, Myanmar, China, Georgia si Indonezia, surprinzand prin obiectivul sau sute de femei.
"Sunt o femeie de 29 de ani din Romania, care si-a parasit locul de munca plictisitor si a inceput o noua viata. In urma cu doi ani, mi-am luat rucsacul, aparatul foto si am inceput sa calatoresc in jurul globului, folosind economiile pe care le-am facut in ani de munca", spune Mihaela Noroc, citata de dailymail.co.uk.

 

 

Proiectul "Atlasul Frumusetii" este prezentat si de publicatia franceza Le Figaro, de site-ul american Business Insider, dar si de site-ul de divertisment boredpanda.com.

Potrivit contului sau de pe reteaua de socializare Facebook, Mihaela Noroc doreste sa continue proiectul "Atlasul Frumusetii" si sa realizeze o premiera mondiala: sa adauge in acest atlas cel putin un portret de femeie din fiecare tara a lumii. De asemenea, ea vrea sa lanseze un album si sa organizeze o expozitie la Bucuresti cu imagini din "Atlasul Frumusetii".

In acest sens, Mihaela Noroc va demara o campanie de strangere de fonduri.

 

 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO