FOTO Olena Zelenska, pictorial de războinică pentru Vogue. Prima doamnă a Ucrainei a vorbit despre ofensiva Rusiei

olena zelenska
Vogue

Prima doamnă a Ucrainei a vorbit, într-un interviu pentru revista Vogue, despre rezistenţa ucraineană la invazia rusă, anunţă site-ul preşedinţiei ucrainene.

Soţia preşedintelui Volodimir Zelenski a vorbit despre rezistenţa ucraineană la invazia rusă şi despre munca şi viaţa ei în acest moment.

„După Bucha, ne-am dat seama că acesta este un război pentru a ne distruge pe toţi”, a spus ea.

Soţia preşedintelui a menţionat că fiecare cetăţean al ţării este o ţintă pentru Rusia.

A fi prima doamnă nu a fost un rol pe care Zelenska şi l-a dorit vreodată să îl joace. „Îmi place să fiu în culise - mi se potrivea”, spune ea în interviu. „Să trec în lumina reflectoarelor a fost destul de dificilă pentru mine”. Ea şi Zelenski s-au cunoscut în liceu, au început să se întâlnească la universitate şi au avut o viaţă plină în lumea divertismentului înainte ca el să câştige preşedinţia în 2019. Protectoare a vieţii lor de familie, ea nu dorise ca el să candideze. Dar, la fel ca mulţi dintre colegii ei ucraineni din acest război, Zelenska s-a ridicat la înălţime cu har şi seriozitate. „Încerc să fac tot posibilul”, a spus ea.

Citește și
Olena Zelenska sotie zelenski
Olena Zelenska: Un invadator, la fel ca un violator, nu se va opri niciodată dacă vei ceda în faţa lui
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Prima doamnă a vorbit, de asemenea, despre munca ei de a ajuta compatrioţii din Ucraina şi din străinătate şi despre Programul Naţional de Sănătate Mintală şi Sprijin Psihosocial, care are rolul de a reface psihicul celor care au suferit din cauza acţiunilor inumane ale invadatorilor.

Pentru o perioadă, Zelenska nu a fost capabilă să comunice cu soţul ei sau cu părinţii ei. Înainte de război, vorbise cu mama ei la telefon în fiecare zi. „Nici nu ştiu cum aş fi supravieţuit în aceste luni dacă am fi fost despărţiţi”, a spus ea despre copii. Preşedintele nu a putut încă să vadă copiii, din motive de securitate. „Îi este mult mai greu în acest sens. El suferă. Şi apoi şi copiii mei o fac, pentru că nu se pot vedea”, a spus ea. Ca atâtea familii ucrainene, prima familie a fost separată.

„Programul meu zilnic nu avea un moment liber în care puteam să mă retrag şi să încep să mă gândesc la lucruri rele”, a spus ea. Ea şi-a ajutat fiul cu şcoala online, ceea ce a fost o provocare pentru că nu au putut să fie online în timp real. Au jucat jocuri de societate şi au citit. Ea a recitit „1984” a lui George Orwell. „Este o coincidenţă îngrozitoare. Este o imagine a ceea ce se întâmplă în Rusia în aceste zile”.

„Pentru femei şi copii, soţia mea aici este un exemplu. Cred că ea joacă un rol foarte puternic pentru Ucraina, pentru familiile noastre şi pentru femeile noastre”, a spus Zelenski pentru Vogue.

Întrebat despre calităţile ei, despre trecutul lor comun, despre ce ar trebui să ştie oamenii despre ea, Zelenski a spus: „Desigur, ea este iubirea mea. Dar ea este cea mai mare prietenă a mea”, a spus el. „Olena este într-adevăr cea mai bună prietenă a mea. Ea este şi patriotă şi iubeşte profund Ucraina. E adevarat. Şi este o mamă excelentă”.

Zelenski vrea mai mult sprijin militar pentru apărare şi pentru a recupera teritoriul pe care Rusia a ocupat-o din februarie, dacă nu din 2014, când Rusia a invadat pentru prima dată Crimeea şi părţi din estul Ucrainei.

Atenţia internaţională a scăzut, în timp ce inflaţia şi preţurile gazelor sunt în creştere la nivel mondial.

Întrebat despre aceste probleme, Zelenski a fost direct. „Voi fi foarte sincer şi poate nu foarte diplomatic: Gazul nu este nimic. COVID, chiar şi COVID nu este nimic atunci când îl compari cu ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a spus el. „Încearcă doar să-ţi imaginezi că lucrurile despre care vorbesc se întâmplă cu casa ta, cu ţara ta. Te-ai mai gândi la preţurile la gaz sau la preţul energiei electrice?” Bătălia, a spus el, trece dincolo de Ucraina. „Luptăm pentru lucruri care s-ar putea întâmpla în orice ţară din lume”, a spus el. „Dacă lumea permite ca acest lucru să se întâmple, atunci nu îşi susţine valorile. De aceea, Ucraina are nevoie de sprijin - sprijin semnificativ”.

Întrebată dacă ceva a pregătit-o pentru război, Olena Zelenska a răspuns: „Nimic. Trăiam vieţi fericite şi nu ne-am gândit niciodată că se va întâmpla asta. Dar avem speranţă”. „Este adevărat, mă simt izolat”, a spus ea. „Nu pot vizita liber ceea ce vreau. În zilele noastre, a merge la cumpărături este un vis care nu poate fi realizat”. Dar este puternică pentru ţara ei, pentru a îndeplini toate aceste aşteptări. „Este o sarcină dificilă pentru că simţi în mod constant această povară a responsabilităţii”.

În plus, Olena Zelenska a împărtăşit detalii despre recenta sa vizită în Statele Unite, unde, vorbind în Congres, a cerut arme pentru Ucraina, şi anume sisteme de apărare aeriană pentru a proteja oraşele ucrainene de bombardamentele ruseşti obişnuite.

Portretele Olenei Zelenska pentru Vogue au fost făcute de Annie Leibovitz.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
Articolul face parte din:

Război în Ucraina, ziua 154. Trupele Kremlinului afirmă că au distrus peste 100 de rachete HIMARS de fabricație americană

Volodimir Zelenski
Zelenski: Curajul ucrainean inspiră toate naţiunile libere. Imaginaţi-vă cât de inspiratoare va fi victoria noastră

„Curajul nostru este cu adevărat o inspiraţie pentru toate naţiunile libere şi pentru comunitatea democraţiilor în general. Şi imaginaţi-vă cât de inspiratoare va fi victoria ucraineană”, le-a transmis preşedintele Ucrainei cetăţenilor.

Rusia ignoră propriul acord și continuă să bombardeze porturile ucrainene prin care urmează să se exporte cereale
Rusia ignoră propriul acord și continuă să bombardeze porturile ucrainene prin care urmează să se exporte cereale

Sudul Ucrainei a fost supus marți unor bombardamente masive, care au vizat chiar şi un sat de la malul mării, de lângă Odesa și portul Nikolaev.  

Rusia Ucraina razboi
Rusia susţine că a capturat cea mai mare centrală electrică pe cărbune din Ucraina

Moscova a declarat că trupele sale au preluat marţi controlul asupra celei mai mari centrale electrice de cărbune din Ucraina, situată în apropiere de oraşul Svitlodarsk.

kasparov si putin
Marele șahist Gari Kasparov a dezvăluit când urmează ca Putin să anunțe victoria în Ucraina

Marele șahist Gari Kasparov a declarat că președintele rus, Vladimir Putin, s-ar pregăti să anunțe victoria Rusiei în Ucraina.

donald trump vladimir putin
DW: Revenirea lui Trump în 2024 ar rezolva toate problemele Rusiei. Războiul din Ucraina, un dezastru militar pentru Putin

Revenirea lui Donald Trump la Casa Albă ar rezolva toate problemele Rusiei, consideră politologul Francis Fukuyama, potrivit căruia războiul din Ucraina constituie un ”veritabil dezastru militar” pentru Kremlin.

 

refugiati ucraineni
Refugiații din Ucraina vor primi din partea Guvernului produse din rezervele statului, în valoare de peste 190.000 de lei

Executivul a aprobat, miercuri, o hotărâre de Guvern pentru scoaterea unor produse din rezervele de stat pentru a fi distribuite populaţiei refugiate din Ucraina

putin, zelenski
Zelenski dezvăluie cea mai înfricoșătoare concluzie a sa despre Putin: „Lumea a permis apariția unui astfel de personaj”

După cinci luni de când Vladimir Putin a ordonat invazia trupelor sale în Ucraina, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a dezvăluit ceea ce i se pare cel mai terifiant la omologul său rus.

Lavrov
Serghei Lavrov susține că următoarea țintă a Occidentului va fi China: „NATO atribuie inamicii în ordine”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, miercuri, că următoarea țintă a Occidentului va fi China, în ceea ce privește lista „inamicilor” care pot fi sancționați.

rachete MLRS
Moscova avertizează asupra consecințelor în cazul în care Ucraina va folosi arme americane împotriva teritoriului rus

Moscova a avertizat că vor exista consecințe "mai mult decât grave" dacă Ucraina va folosi sisteme de rachete cu lansare multiplă de fabricație americană sau alte arme cu rază lungă de acțiune furnizate de NATO împotriva teritoriului rus.

sistem de rachete HIMARS
Rușii au închis cel mai important pod de peste Nipru, după atacurile cu rachete HIMARS ale ucrainenilor

Ucraina a anunțat că la Odesa și în alte două porturi de la Marea Neagră au început activitățile pentru stabilirea unor "coridoare verzi", prin care să fie reluate, în siguranță, exporturile de cereale.

Citește și...
Fiul Olenei Zelenska, afectat de războiul din Ucraina: „Vrea doar să facă arte marţiale şi să înveţe să folosească o puşcă”
Fiul Olenei Zelenska, afectat de războiul din Ucraina: „Vrea doar să facă arte marţiale şi să înveţe să folosească o puşcă”

Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a declarat că războiul Rusiei în Ucraina i-a afectat propria familie şi l-a determinat pe fiul ei în vârstă de nouă ani să îşi piardă interesul pentru pasiunile din trecut şi să îşi dorească să devină militar.

Olena Zelenska: Un invadator, la fel ca un violator, nu se va opri niciodată dacă vei ceda în faţa lui
Olena Zelenska: Un invadator, la fel ca un violator, nu se va opri niciodată dacă vei ceda în faţa lui

Olena Zelenska, soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat, într-un interviu pentru Corriere della Sera, că atunci când cedezi în faţa invadatorilor, aceştia nu se opresc niciodată.

Recomandări
Forțele lui Putin fac prăpăd la puțin peste 200 de kilometri de România. Importanța orașului în care zilnic sunt uciși oameni
Forțele lui Putin fac prăpăd la puțin peste 200 de kilometri de România. Importanța orașului în care zilnic sunt uciși oameni

În ultimele zile, forțele ruse au intensificat atacurile asupra regiunii ucrainene Odesa și, implicit, a orașului cu același nume. 

Percheziții ale procurorilor DIICOT în 23 de locuințe din Caraș-Severin: trafic de droguri și prostituție
Percheziții ale procurorilor DIICOT în 23 de locuințe din Caraș-Severin: trafic de droguri și prostituție

28 de persoane din Caraș-Severin au fost audiate într-un dosar în care se vorbește despre trafic de droguri, operațiuni cu psihoactive și determinarea practicării prostituției.

Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă
Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă

Autoritățile din Prahova au prezentat, marți seară, concluziile cercetărilor făcute în cazul surpării de teren din orașul Slănic, care a dus la evacuarea a peste 40 de oameni.