FOTO. Cel puţin 11 morți și 97 de răniţi după deraierea unui tren de pasageri în Egipt

Dată publicare: 18-04-2021 18:06
Dată actualizare: 19-04-2021 07:16


Cel puţin unsprezece persoane şi-au pierdut viaţa şi aproape 100 au fost rănite duminică, în deraierea unui tren la nord de Cairo, ultimul accident feroviar produs în Egipt, potrivit unui bilanţ al Ministerului Sănătăţii, relatează AFP.

Precedentul bilanţ anunţat de autorităţi a fost de 97 de răniţi, revizuit în scădere.

Patru vagoane ale trenului care se deplasa de la Cairo în provincia Mansoura au deraiat în oraşul Qalyubia, aflat la nord de capitala egipteană, a anunţat autoritatea feroviară.

În prezent se efectuează o investigaţie pentru a stabili cauza accidentului, mai menţionează aceasta într-un scurt comunicat citat de Agerpres.

Într-o înregistrare postată pe internet pot fi văzute mai multe vagoane răsturnate, în timp ce în fundal pot fi auzite sirenele ambulanţelor.

 

 

Iniţial, autorităţile din Qalyubia au anunţat că cel puţin 109 de persoane au fost rănite în urma deraierii trenului.

 Mecanicul trenului, ajutorul său, precum şi opt oficiali ai căilor ferate au fost arestaţi în legătură cu deraierea trenului, a relatat ziarul privat al-Shorouk.

Egiptul s-a confruntat cu mai multe accidente feroviare în ultimii ani.

Anterior în cursul acestei săptămâni, 15 persoane au fost rănite după ce un alt tren a deraiat în provincia nordică Minya al-Qamh.

Pe 26 martie, două trenuri de pasageri au intrat în coliziune în sudul Egiptului, provocând moartea a cel puţin 19 persoane.

Cea mai mare tragedie feroviară din Egipt s-a produs în 2002, când un tren de pasageri a luat foc şi peste 360 de oameni şi-au pierdut viaţa.

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO