Fosta soţie a lui Maradona susţine că acesta a fost sechestrat de avocatul său

Dată publicare: 03-03-2021 12:11
Dată actualizare: 03-03-2021 12:14


maradona

Fosta soţie a lui Maradona susţine că acesta a fost sechestrat de avocatul său.

Claudia Villafane, soţia lui Diego Armando Maradona în perioada 1989-2003 şi mama a două dintre fiicele fostului mare fotbalist, Dalma şi Gianinna, a afirmat, marţi, că legendarul jucător a fost sechestrat de avocatul lui Maradona, Matias Morla, informează agenţia EFE.

Villafane a intervenit telefonic la postul de televiziune America, în cadrul unei emisiuni la care participa Mauricio D'Alessandro, avocatul lui Morla, care este indicat de familia lui Maradona drept unul din principalii responsabili pentru moartea lui Maradona, pe 25 noiembrie, în urma unui stop cardiac, la vârsta de 60 de ani.

„Vrea să mă facă să par ca omul rău din acest film, dar adevărul nu este acesta, iar el (D'Alessandro) ştie asta. Nu mai pot să ascult aceste atrocităţi care se relatează", a spus Villafane.

Fosta soţie a lui Maradona a afirmat că a avut o relaţie bună cu fostul campion mondial argentinian, în ciuda divergenţelor în justiţie care au avut drept motiv chestiuni financiare.

„Era supărat, poate, într-un dosar, dar mai târziu când mă întâlnea mă îmbrăţişa şi dansa cu mine, dar nu aţi aflat. Eu vorbeam cu Diego, chiar dacă nu am făcut public acest lucru. Am împărţit totul foarte bine", a adăugat aceasta.

Villafane a mai spus că Morla şi membrii echipei medicale se fac responsabili de moartea lui Maradona, după difuzarea unor înregistrări audio în care Maximiliano Pomargo, asistentul lui Maradona şi cumnatul lui Morla, a împiedicat internarea lui Maradona sau ca acesta să fie îngrijit de Gianinna Maradona.

Diego Armando Maradona, în vârstă de 60 ani şi suferind de probleme legate de dependenţa de alcool, a fost internat într-o clinică din oraşul La Plata, pe 2 noiembrie 2020, din cauza anemiei şi a deshidratării, iar o zi mai târziu a fost transferat la un sanatoriu din oraşul Olivos, în regiunea Buenos Aires, unde a fost operat pentru un hematom subdural la cap.

Pe 11 noiembrie, el a fost externat din sanatoriu, însă sub supraveghere la domiciliu pentru continuarea tratamentului. În acest scop, el s-a mutat într-o casă dintr-un cartier privat de la periferia capitalei Argentinei, unde a încetat din viaţă pe 25 noiembrie, în urma unui stop cardiac, transmite Agerpres.

Ancheta i-a vizat iniţial pe neurochirurgul Leopoldo Luque şi psihiatra Agustina Cosachov. Ea a fost extinsă la un psiholog şi doi infirmieri (un bărbat şi o femeie) care erau la căpătâiul lui Maradona, iar de acum sunt cercetate şi alte două persoane: coordonatorul acestor infirmieri şi un medic coordonator al spitalizării la domiciliu. Ultimii doi vor fi audiaţi prima oară joi.

Au fost de asemenea convocate, pentru a fi audiate, două din fiicele lui Maradona, Gianinna (31 de ani) şi Jana (24), ale căror declaraţii indicându-l pe Leopoldo Luque drept responsabil pentru deteriorarea stării de sănătate a tatălui lor, au declanşat procedura judiciară.

Sursa: Agerpres