Forţele israeliene au ucis un militant palestinian şi o femeie care a încercat să atace cu cuţitul forţele de securitate

Ultima actualizare: 30-09-2021 09:58
armata israel
Getty

Poliţia israeliană a anunţat joi că a doborât o femeie care a încercat să atace cu cuţitul forţe israeliene în Ierusalim, în Oraşul Vechi, precum şi un bărbat care a deschis focul asupra forţelor de ordine în apropiere de oraşul Jenin din Cisiordania.

În incidentul din Ierusalim, poliţiştii "au deschis focul" în direcţia atacatoarei şi "forţele medicale sosite la faţa locului au constatat moartea acesteia", a indicat poliţia, precizând că tentativa de atac nu a făcut victime în rândul forţelor de securitate, relatează AFP şi Reuters.

Tentativa de atac a avut loc pe o stradă care duce la moscheea Al Aqsa. Atacatoarea, în vârstă de 30 de ani, venea de pe Esplanada moscheilor în momentul în care s-a apropiat de agenţi, se menţionează în comunicatul poliţiei, care nu dă alte detalii despre identitatea femeii.

În operaţiunea din apropiere de Jenin, soldaţi şi trupe paramilitare israeliene au împuşcat mortal un palestinian care deschisese focul asupra, potrivit poliţiei.

O sursă medicală palestiniană a confirmat pentru Reuters moartea bărbatului, care avea 22 de ani şi potrivit unui alt comunicat al mişcării Hamas era membru al acesteia.

Noile incidente survin după ce duminică cinci palestinieni au murit într-un schimb de focuri cu forţe israeliene care au lansat o operaţiune de prevenire a atentatelor în Cisiordania ocupată.

În mai, Esplanada moscheilor din Ierusalimul de est, al treilea loc sfânt al islamului şi locul cel mai sacru al iudaismului, a fost scena unor ciocniri între palestinieni şi forţe israeliene, violenţe ce au degenerat într-o escaladă militară între armata israeliană şi grupuri armate palestiniene în Fâşia Gaza, însoţită de înfruntări în Cisiordania ocupată şi în oraşe "mixte" în Israel unde trăiesc evrei şi arabi. Cel puţin 250 de palestinieni şi 13 israelieni au murit în acele violenţe.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO