Filmul „The Trial of the Chicago 7” şi serialul „The Crown”, premiate de Sindicatul actorilor americani

Dată publicare: 05-04-2021 12:33
Dată actualizare: 05-04-2021 20:28


Prima ceremonie virtuală a premiilor decernate de Sindicatul Actorilor Americani a onorat filmul "Procesul celor 7 din Chicago" şi serialul TV "The Crown".

Actorii Chadwick Boseman, premiat postum, şi Viola Davis au obţinut principalele distincţii pentru interpretare.

Frank Langella: "Dumnezeu ne-a dat lideri", a spus reverendul Martin Luther King Jr. înainte să fie ucis cu sânge rece chiar la această dată (4 aprilie) în 1968, o nedreptate profundă. Procesul celor şapte din Chicago a început după 18 luni, condus de un judecător corupt, eu. Aaron Sorkin a fost hotărât să le spună povestea, iar felul iubitor şi respectuos în care ne-a îndrumat a transformat un grup disparat de actori într-o echipă.

Lungmetrajul Netflix spune adevărata poveste a unui grup de protestatari împotriva războiului din Vietnam acuzaţi de conspiraţie şi tentativă de incitare a violenţelor la Convenţa naţională a Partidului democrat din 1968.

Chadwick Boseman, răpus de cancer, la 43 de ani, a fost onorat, postum, ca cel mai bun actor în rol principal, în filmul despre jazz "Ma Rainey's Black Bottom". Premiul a fost acceptat, în memoria lui, de soţie.

Simone Ledward Boseman: "Dacă vezi că echilibrul lumii se clatină, fii un cruciat care împinge puternic balansoarul minţii. Sunt cuvintele spuse de Chadwick Boseman."

Partenera lui de distribuţie în acelaşi film, Viola Davis, a câştigat premiul pentru cea mai bună interpretare feminină în rol principal.

Actriţa a avut o apareciere specială pentru autorul piesei "Ma Rainey", devenită acum film, dramaturgul August Wilson, supranumit "poetul teatrului Americii negre".

Viola Davis: "Mulţumesc, August, pentru moştenirea lăsată actorilor de culoare, de care ne putem bucura toată viaţa".

Şi distribuţia The Crown, în ansamblul său, a câştigat premiul pentru un serial dramatic, iar Gillian Anderson a fost aleasă cea mai bună actriţă în rolul fostului premier britanic Margaret Thatcher.

Pentru prima dată în istoria de 27 de ani a premiilor Sindicatului Actorilor Americani nu a fost întins covorul roşu, iar ceremonia virtuală a decernării, înregistrată în prealabil, a durat doar o oră.


VIDEO PROTVPLUS.RO