Fetita cu doua coloane vertebrale si patru picioare, care a fost operata cu succes, s-a intors acasa. Cum a primit-o familia

Ultima actualizare: 01-05-2017 09:06
Dominique

O fetita nascuta cu patru picioare si doua coloane vertebrale s-a intors acasa, in Coasta de Fildes, dupa ce a suferit o interventie chirurgicala complexa in Statele Unite.

Dominique, in varsta de 11 luni, a fost operata in martie, intr-un spital din Illinois. Interventia a durat 6 ore si a fost efectuata de 5 chirurgi. Acestia i-au indepartat de pe spate membrele inferioare ale unui geaman parazit. Pe 20 aprilie, ea a fost filmata cand s-a reunit cu parintii si cele trei surori pe aeroportul Abidjan, din Coasta de Fildes, relateaza Daily Mail.

Parintii ei au declarat ca le sunt recunoscatari doctorilor americani si oamenilor care au facut acte de caritate pentru a le ajuta fiica. “Nu credeam ca o sa imi vad fetita vindecata, e un miracol. Vreau sa le multumesc cetatenilor americani fiindca au ajutat-o sa duca o viata normala, ca orice alt copil”, a spus mama ei.

Dominque s-a nascut cu un geaman parazit, un geaman identic care nu s-a putut dezvolta in mod natural, separarea neavand loc. Cu alte cuvinte, exista un geaman a carui viata depindea de organele fetitei, de inima si plamanii ei, care ii asigurau substantele nutritive, conform neurochirurgului pediatru, John Ruge.

Daca nu s-ar fi operat, Dominique ar fi ramas paralizata din cauza presiunii exercitate de greutatea coloanei vertrebale, iar durata ei de viata s-ar fi diminuat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO