Festivalul Luminilor de la Lyon, explozie de culoare si imaginatie. Francezii au fost impresionati: "Ne face sa visam"

Ultima actualizare: 09-12-2014 06:52

La Lyon, in Franta, a inceput Festivalul Luminilor.

Timp de patru nopti, cladirile emblematice si alte obiective importante din oras vor fi "scena" unor spectacole de lumini si muzica. Cele de anul acesta iti taie respiratia, spun cei care le-au vazut deja. Patru milioane de oameni sunt asteptati sa se delecteze plimbandu-se prin oras, dupa lasarea serii.

Festivalul Luminilor a transformat orasul intr-o feerie de culori, muzica si lumini. Cine vrea sa-si faca o idee trebuie sa bata orasul la picior, caci fiecare loc are propriul spectacol.

Astfel, pe fatada Muzeului de Arta sunt proiectate tablourile din interior, iar personajele prind viata, ies din rama si danseaza.

Nu trebuie ratat nici parcul orasului, care noaptea se transforma intr-un taram vrajit, in care creaturi luminoase plutesc in intuneric.

Christophe Martin, artist: "Lacul e impodobit cu elemente in forma de meduza sau de oua. Lasam imaginatia sa lucreze. Noi am creat o forma, fiecare isi imagineaza ce vrea".

In privinta catedralei Sfantul Ioan Botezatorul, artistii au vrut sa evidentieze in culori fiecare element al acestei bijuterii arhitectonice a carei constructie a durat trei secole.

Cele peste 70 de instalatii luminoase din tot orasul sunt si economice, asa ca factura la electricitate a intregului eveniment nu va depasi 5.000 de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO