Femeile au povestit pe Twitter situatiile in care au fost agresate sexual, ca protest la declaratiile facute de Donald Trump

Dată publicare: 09-10-2016 17:54
Dată actualizare: 12-10-2016 07:15


caz agresiune sexuala

Declaratiile scandaloase facute de Donald Trump la adresa femeilor au declansat o reactie in lant pe retelele de socializare. Totul a inceput cu postarea autoarei Kelly Oxford.

Tanara din California a povestit initial cinci situatii in care a fost agresata sexual sau abuzata de barbati si a decis ca va sterge imediat postarea daca nimeni nu va reactiona la ea. Dar lucrurile au stat exact invers: in doar 24 de ore 9,7 milioane de femei au decis sa impartaseasca lumii situatiile umilitoare prin care au trecut. Socant este ca desi acestea sunt adulte, multe dintre intamplari s-au petrecut pe cand ele aveau in jur de 11-12 ani, relateaza The Guardian

"Femei: povestiti-mi situatiile prin care ati trecut. Nu sunt doar statistici. Incep eu: In autobuz, un barbat invarsta m-a apucat de partile intime si mi-a zambit. Aveam 12 ani." a fost mesajul declansator, lasat de Kelly pe Twitter.

Timp de 14 ore, a primit cate 50 de tweet-uri pe minut, toate cu povesti despre abuzuri sexuale de toate felurile, chiar si violuri.

"Oricine neaga exitenta unei culturi a violului sa se uite acum pe pagina mea de Twitter." a mai spus Kelly.

"Frizerul la care ma tundeam de cand aveam noua ani s-a oferit sa ma duca acasa cu masina. M-a sarutat cu forta, aveam 15 ani."

"La 10 ani antrenorul de gimnastica m-a apucat de partile intime."

"In a doua luna de armata, supervizorul meu m-a violat in ajun de Ziua Recunostintei. Aveam 19 ani."

"Aveam 12 ani si tocmai ma uitasem la Batman Returns. Erau 57 de placi de faianta la mine in baie. Le-am numarat in timp ce el ma viola."

Sunt doar cateva dintre milioanele de marturisiri care au inundat mediul on-line.
 

Sursa: The Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO