Facebook va opri difuzarea de știri în Canada, dacă se adoptă Legea Știrilor Online. Care este explicația
Facebook nu va mai difuza conținut de știri în Canada, au anunțat reprezentanți ai companiei Meta, dacă va fi adoptată Legea Știrilor Online în această țară, prin care Meta ar putea fi forțată să plătească editorii.
Meta Platforms, compania mamă a Facebook, va înceta disponibilitatea conţinutului de ştiri pentru canadieni pe platformele sale de socializare.
”Online News Act” sau proiectul de lege C-18 al Camerei Comunelor, introdus în aprilie anul trecut, a stabilit reguli pentru a forţa platforme precum Meta şi Google, parte a grupului Alphabet, să negocieze oferte comerciale şi să plătească editorii de ştiri pentru conţinutul lor, iar difuzarea de știri pe facebook va fi întreruptă în Canada dacă legea intră în vigoare în forma ei actuală, arată Reuters, citată de news.ro.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„Un cadru legislativ care ne obligă să plătim pentru link-uri sau conţinut pe care nu le postăm şi care nu reprezintă motivul pentru care marea majoritate a oamenilor folosesc platformele noastre, nu este nici durabil, nici viabil”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta ca motiv pentru a suspenda accesul la ştiri.
Și Google a luat primele măsuri
Anunţul Meta vine după ce Google a început luna trecută să testeze cenzurarea limitată a ştirilor, ca un potenţial răspuns la proiectul de lege.
Industria media de ştiri din Canada a cerut guvernului reglementarea mai bună a companiilor de tehnologie, pentru a permite industriei să recupereze pierderile financiare pe care le-a suferit pe parcursul anilor, pe măsură ce giganţii tehnologici precum Google şi Meta câştigă în mod constant cotă mai mare pe piaţa de publicitate.
Departamentul Patrimoniului Canadian nu a comentat declarațiile reprezentanților Meta.
Anul trecut, Facebook şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la lege şi a avertizat că ar putea fi obligată să blocheze partajarea de ştiri pe platforma sa.