Europa ne arata iar cu degetul. Romanii au ajuns sa fure painea de la gura oamenilor strazii din UK
Timp de 20 de ani, cetatenii din Marea Britanie, cu care soarta n-a fost prea darnica, si-au castigat existenta vanzand in strada o revista, Big Issue, care a fost infiintata tocmai pentru a le veni in ajutor.
Numai ca in ultimii doi ani, cetatenii britanici fara adapost sunt muritori de foame, pentru ca est europeni, cu precadere romanii, le-au “suflat” asa-zisele locuri de munca, singura lor sursa de venit.
Situatia a iesit la lumina acum o saptamana, dupa ce in presa britanica s-a scris despre Firuta Vasile, o femeie din Romania, care isi castiga existenta vanzand aceasta revista si care a castigat in instanta dreptul de a primi ajutoare sociale de la stat in cuantum de aproximativ 30.000 de euro anual.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cum a ajuns o romanca sa primeasca ajutoare sociale de peste 30.000 de euro in Marea Britanie
Ziarul The Mail on Sunday a declansat o ancheta in urma acestui caz si a aflat ca din cei 2.500 de vanzatori ai revistei Big Issue inregistrati in Marea Britanie, 700 sunt romani.
The Mail on Sunday a mai stabilit ca exista o “mafia” a vanzatorilor volanti, coordonata de tigani romani. Grupuri foarte bine organizate cumpara tot tirajul revistei, apoi o distribuie romanilor care ies sa vanda revista in strada, si ei tigani.
Romanii au reusit sa-i inlature pe oamenii fara adapost din Marea Britanie prin amenintari.
In presa au aparut povestile mai multor romani, Florina Novice, Lucia Carpaci, Paulica Stan, Monica Mihai, care vand aceasta revista, sunt inregistrati la stat ca fiind persoane care desfasoara activitati independente si si-au depus cereri pentru ajutor social, pentru ca sumele castigate astfel nu sunt de ajuns pentru intretinerea familiilor.
Presa din Anglia: "Romanii fura guma din Anglia pentru a o folosi ca moneda de schimb acasa"
Britanicii sunt revoltati de aceasta situatie din doua motive: in primul rand cetatenii lor nu mai pot sa-si castige existenta si pentru ca aceasta activitate le da posibilitatea romanilor sa obtina foarte usor ajutoare sociale.