Presa din Anglia: "Romanii fura guma din Anglia pentru a o folosi ca moneda de schimb acasa"

Ultima actualizare: 27-09-2012 17:03
guma de mestecat

Bande de est europeni, in special din Romania, fura guma de mestecat din supermarketurile din Marea Britanie, pe care o folesesc apoi ca moneda de schimb in tara de origine.

Mii de pachete de guma de mestecat sunt furate si apoi trimise in Romania, unde este oferita ca rest in magazine.

Politistii britanici cred ca romanii ajung in tara lor doar pentru a fura aceasta marfa si apoi se intorc cu prada acasa.

Politistii din Wiltshire au pus sub acuzare un cetatean roman si l-au avertizat pe al doilea, dupa ce s-a stabilit ca au spart o multime de magazine in ultimele luni din care au furat doar guma de mestecat.

O banda de indivizi a incarcat pe un carucior diferite sortimente de guma, in valoare de aproape 1.000 de euro, dintr-un magazin din Swindon. Unul din indivizi impingea caruciorul, in timp ce ceilalti doi il incarcau. In momentul in care li s-a oferit oportunitatea, au iesit in viteza cu marfa din magazin.

Doar o ora mai tarziu, un alt grup de indivizi a vrut sa fure guma in valoare de 1.000 de euro dintr-un alt magazin din acelasi oras. Hotii au fost insa impiedicati de paznicii magazinului. Un roman a fost retinut, in timp ce alti doi au reusit sa fuga.

Lucy Lockey, purtatoare de cuvant la de Politia din Wiltshire, a spus: “Informatiile noastre ne sugereaza ca guma are mare valoare in Romania, unde este folosita ca moneda de schimb. Deci, aceste grupuri o fura in vrac si o trimit apoi acasa. Stim ca vanzatorii din Romania ofera in mod curent guma in loc de restul in bani, spunand ca nu au monezi. Ofera guma ca alternativa: ‘Ia-o sau pleaca’”.

Politia britanica a aflat de la hoti ca guma “aprovizioneaza” magazinele in care vanzatorii o ofera ca rest in locul sumei de 2 lei sau chiar mai mult. “Un pachet de guma costa aproximativ 2 lei, iar daca un vanzator ar trebui sa dea rest aceasta suma, ofera in schimb guma”, a mai spus Lockey.

Administratorii magazinelor din Marea Britanie au semnalat prima data vara trecuta ca guma se fura in cantitati mari. Un politist din Shropshire, un district din vestul Angliei, a spus ca a inregistrat cel putin 12 furturi de guma, iar de fiecare data paguba a fost de aproximativ 1.000 de euro. 

“Sunt bande, iar asta inseamna ca este vorba de crima organizata”, a spus ofiterul David Walton.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO