Este mare, negru si arunca multe comete spre Pamant! Nimeni nu stie ce e
Oamenii de stiinta cred ca acest obiect masiv neidentificat “se ascunde” la marginea sistemului nostru solar.
Cele mai multe comete care trec prin Calea Lactee provin din norul Oort, o masa de praf inghetat si ramasite care se afla in sistemul nostru solar inca de la nasterea acestuia.
Norul este situat la o distanta de 93 de miliarde de mile de Soare si se intinde pe o distanta de trei ani lumina. Acesta contine miliarde de comete, majoritatea mici si ascunse.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Acum, insa, oamenii de stiinta banuiesc ca un corp ceresc de patru ori mai mare decat planeta Jupiter le-ar propulsa in directia noastra. Au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au analizat cometele din norul Oort si au descoperit ca 25% dintre acestea ar avea nevoie de un “ghiont” de la un corp ceresc cel putin la fel de mare ca Jupiter inainte de a-si schimba orbita.
Acest "tovaras" inca nedescoperit exista in Calea Lactee, cred astrofizicienii John Matese si Daniel Whitmire de la Universitatea din Louisiana, autorii teoriei.
Daca exista, noua planeta este atat de “rece” incat este dificil de vazut cu tehnologia pe care o avem in prezent, insa cercetatorii cred ca misterul va fi rezolvat in urmatorii zece ani.
Aceasta ar putea fi situata la 30.000 de unitati astronomice fata de Soare (n.r. o unitate astronomica este echivalenta cu distanta dintre Terra si Soare, adica 93 de milioane de mile). Orbita presupusului corp ceresc ar trece si prin norul Oort, intersectandu-se cu orbitele cometelor si proiectandu-le pe unele dintre acestea direct spre Pamant.
Aceste “dusuri de comete” ocazionale ar putea fi explicatia distrugerilor in masa care s-au intamplat in trecut pe Terra, cred unii cercetatori.
Sursa: Daily Mail
Etichete: univers, pamant, soare, calea lactee, astronomie, terra, cometa,
Dată publicare:
08-12-2010 00:00