Planetele "striga" in spatiu. Asculta zgomotele sistemului nostru solar

Ultima actualizare: 22-10-2012 00:01

Planetele scot diverse sunete. Pamantul face ca un vapor care intra in port, Saturn e parca ecoul unei imense multimi galagioase, iar Jupiter fluiera de parca ar fi un ceainic sub presiune.

Cele cateva mostre de sunete publicate de NASA chiar in preajma Halloween-ului iti fac pielea de gaina. Miscarea planetelor si a astrelor nu este altceva decat o continua simfonie, o muzica pe mai multe voci, dar care nu este perceputa de urechea umana.

Patrunzand in adancurile universului nostru, sondele spatiale lansate de NASA catre alte planete au surprins mai mult decat imaginea lor. Instrumentele de masurare au reusit sa capteze electromagnetismul si sa-l transforme in unde sonore.

Sunetele din clipul de mai sus au fost descoperite intre anii 2001-2005, asadar nu sunt noi, dar sunt printre cele mai interesante captate vreodata de NASA.

Concluzia: in jurul nostru totul vibreaza

Daca sunetele produse de miscarea electronilor intr-un atom sunt cu 70 de octave deasupra frecventelor audibile, la polul opus, sunetele emise de o gaura neagra din constelatia Perseu, conform unor cercetatori de la Cambridge, au frecvente de cateva milioane de ori mai joase decat limita de audibilitate a urechii umane. Este, la ora actuala, cea mai joasa nota descoperita in Univers.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO