Ea este Irina Filatova: noul ministru al Culturii al autoproclamatei Republici Lugansk, in costum de baie si cu berea in mana

24-05-2014 10:11


Irina Filatova

Irina Filatova este cea care a primit postul de ministru al Culturii in autoproclamata Republica Lugansk din Ucraina, acolo unde separatistii pro-rusi incearca sa se separe de Kiev.

Conform Daily Mail, numirea Irinei in acest post vine la scurt timp dupa ce Natalia Voronina a fost declarata noul ministru al Culturii din "Republica Populara Donetk" - o alta regiune ucraineana autoproclamata independenta. Si, in timp ce Natalia incearca sa evite atentia publicului asupra ei, Irina pare sa nu fie interesata de acast lucru.

Pagina ei de pe reteaua ruseasca de socializare VKontakte (asemanator Facebook-ului, n.red) isi intampina fanii cu o fotografie a "ministrului" in costum de baie si o bere in mana. Si, cu toate ca acest cont ar putea fi unul fals, fotografiile sunt cat se poate de reale.

Recent, liderul "autoproclamatei republici Lugansk", Valeri Bolotov, si-a anuntat intentia de a institui legea martiala pe teritoriul "autoproclamatului stat", in conditiile in care Ucraina se pregateste duminica pentru alegerile prezidentiale. "Legea martiala va ramane in vigoare pana cand autoritatile de la Kiev isi vor retrage trupele de pe teritoriul Republicii Lugansk", a declarat purtatorul de cuvant al liderului separatist din regiune.

De asemenea, adunarea "republicii populare" Lugansk s-a adresat ONU cu rugamintea de a recunoaste independenta acestui "stat" autoproclamat, a anuntat intr-un comunicat formatiunea separatista Armata Unita a Sud-Estului, citata de agentia ucraineana UNIAN. Intr-o scrisoare, adresata secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, separatistii de la Lugansk subliniaza ca cererea de "recunoastere a independentei republicii" este un "drept fundamental al locuitorilor" de pe acest teritoriu.

"In decursul mai multor luni Ucraina se confrunta cu evenimente catastrofale, care au dus la o profunda criza social-economica, la razboi civil si divizarea statului. in centrul Europei contemporane astazi au loc crime nemiloase si represiuni din motive politice. Ne sunt incalcate drepturile la exprimare in limba rusa si la obtinerea unor informatii obiective despre evenimente", afirma separatistii.

Sursa: Daily Mail, Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO