Atac terorist in Londra: Cei trei suspecti au fost impuscati la 8 minute de la primul apel. Desfasurarea incidentelor


Ultimul update: Miercuri 07 Iunie 2017 07:33
Data publicarii: Duminica 04 Iunie 2017 12:43
Categorie: Stiri externe
atac londra: politia britanica

Sapte persoane au fost ucis si alte 48 ranite, in urma atacurilor teroriste de sambata noaptea din Londra. In prima faza, suspectii au intrat in multime cu o camioneta, iar dupa aceea au inceput sa atace trecatorii, fiind inarmati cu cutite.

Trei barbati aveau asupra lor veste cu explozibil, care s-au dovedit a fi false, au fost impuscati mortal de catre autoritatile britanice. Un martor a relatat ca atacatorii strigau "Asta e pentru Allah!", in timp ce injunghiau victimele, conform The Guardian

Cum s-a desfaurat atacurile, in ordine lor cronologica. La 8 minute de la primul apel primit de politisti, cei trei suspecti au fost lichidati.

Ora 22, ora locala a Londrei, Serviciul de Ambulanta londonez primeste un apel pentru a interveni la un incident care a avut loc pe London Bridge.

Peste cateva momente, autoritatile britanice sunt informate ca o camioneta alba a intrat in multimea de pe London Bridge, lovind mai multi trecatori. Martorii prezenti au relatat ca masina a intrat in oameni cu o viteza de 80 km/h, iar mai multe persoane au fost ranite.

Dupa aceea, camioneta si-a continuat traseul pe Borough Hight Street, unde atacatorii au parasit vehiculul. Martorii au spus ca atacatorii au inceput sa injunghie oamenii in zona Borough Market, dupa ce au patruns in mai multe restaurate.

Ora 22:14. Paramedicii londonezi sosesc la locul incidentelor.

Ora 22:16 Politistii inarmati sosesc la fata locului si impusca mortal cei trei atacatori, inauntrul pubului Wheatsheaf.

Ora 23.46 Autoritatile emit starea de alerta numita Run, Hide and Tell. Oamenii sunt sfatuiti sa caute adapost si sa evite zonele in care s-au petrecut atacurile.

Ora 23:55 Politia Metropolitana confirma faptul ca sunt “victime multiple”.

Ora 00:30 Prim-ministrul Theresa May emite un comunicat in care precizeaza ca “teribilul incident” a fost tratat “ca un potential act de terorism”.

Ora 00:51 Politistii spun ca incidentul din Vauxhall, in care mai multe persoane au fost injunghiate, nu are legatura cu atacurile de pe London Bridge si Borough Market.

Ora 00:23 Politia a efectuat patru explozii controlate pe London Bridge.

Ora 04:00 Intr-o conferinta de presa, adjunctul comisarului-sef, Mike Rowley, a declarat ca 6 persoane au murit, iar alte 20 au fost transportate la spitatele din Londra. El a mai adaugat ca trei atacatori purtau veste cu explozibil, care s-au dovedit a fi inofensive, au fost ucisi de politisti. Una dintre victime este un membru al Politiei Metropolitene. “Suspectii au fost gasiti si impuscati de politistii in 8 de la primul apel”, a mai spus acesta.

Ora 06:00 Serviciul de Ambulanta londonez mentioneaza ca numarul ranitilor a crescut pana la 48.

Ora 09.35: Sefa Politiei Metropolitene, Cressida Dick, a confirmat ca sunt 7 morti.
 

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO