Drama salvatorilor din timpul atentatului din New York. Peste 1000 au fost diagnosticati cu cancer


Ultimul update: Joi 12 Septembrie 2013 07:05
Data publicarii: Luni 09 Septembrie 2013 14:55
Categorie: Stiri externe
Atentatele de la 11 septembrie 2001 - 9

Pentru eroii care si-au riscat vietile pentru a salva oamenii aflati sub muntii de moloz din timpul atentatului terorist din 11 septembrie, la New York, lupta continua si astazi, la 12 ani de la acea tragedie.

Potrivit unui raport publicat de New York Daily News, 1140 dintre cei care au raspuns la apelurile de ajutor din acele zile infernale au fost diagnosticati in ultima luna cu cancer, medicii explicand ca toxinele inhalate in timpul operatiunilor de salvare fiind de vina pentru cosmarul pe care il traiesc astazi.

Pana in prezent au fost 156 de eroi diagnosticati cu cancer de piele nemelanomatos, 117 cu melanom malign, 112 cu limfomul non-Hodgkin si multi altii cu leucemie sau cancer la plamani, rinichi, vezica, sani si colon. In total, peste 1000 de astfel de persoane au trebuit sa primeasca vestea grea ca acel gest de curaj de la baza turnurilor gemene i-ar putea costa viata astazi.

"Ti se pune un nod in gat cand trebuie sa iti anunti sotia.", a declarat politistul Amadeo Pulley, de 47 de ani, unul dintre primii oameni care au ajuns la baza turnurilor gemene, imediat dupa atentatul terorist, astazi diagnosticat cu cancer la rinichi. "Mi-am anuntat familia ca totul va fi bine. Vom trece cu bine prin asta."

cancer WTC

Pana in luna august a acestui an, 1140 de oameni care au lucrat, trait, studiat sau au avut o legatura cu zona in care turnurile WTC au cazut au fost diagnosticati cu diferite forme de cancer, "iar expertii cred ca asta este varful unui iceberg", scrie New York Daily News.

"Sunt mai multe cazuri, dar nu le cunoastem noi, pentru ca nu toti sunt inscrisi in programul nostru", a declarat Jim Melius, presedintele comitetului pentru raspundere medicala WTC si unul dintre oamenii din conducerea "9/11 Health Watch", care raspunde cu sanatatea celor trecuti prin acele momente.

Tina Engel, asistenta la spitalul North Shore WTC din Queens, spune ca numai in ultimele luni mai multe cazuri au fost identificate.

"Sunt aici de doua luni si am descoperit zeci de cazuri, iar asta in conditiile in care am 25 de pacienti care inca isi asteapta rezultatele."

Sursa: nydailynews.com

VIDEO PROTVPLUS.RO