Doi oficiali ucraineni, acuzati de coruptie, au fost arestati in timpul sedintei de Guvern. "La fel vor pati toti"

26-03-2015 19:04


In Ucraina, combaterea coruptiei, are si o latura educativa. Cu alte cuvinte, procurorii mizeaza pe efectul de "invatatura de minte" pentru oricine ar mai dori sa insele legea.

Seful departamentului pentru situatii de urgenta si adjunctul sau au fost arestati chiar in timpul sedintei de Guvern. Cei doi au fost incatusati in fata camerelor de filmat.

Guvernul Ucrainei se pregatea sa inceapa sedinta saptamanala. Ziaristii erau inca prezenti, cand un procuror a intrat in sala si l-a informat pe seful guvernului pentru ce a venit.

"Permit ca organele de urmarire sa-si desfasoare activitatea in cladirea Guvernului. Va rog!", a spus Arseni Iateniuk, premierul Ucrainei.

Odata primit acordul, procurorul s-a indreptat catre seful departamentului pentru situatii de urgenta, Serghei Boshkovsky. Boshkovski si adjunctul lui au fost incatusati pe loc.

"La fel vor pati toti cei care incalca legea si distrug statul ucrainean", a spus Iateniuk.

"N-a fost un spectacol. Cand am primit informatia, am hotarat ca arestarea trebuie facuta la sedinta Guvernului. Sa fie un exemplu pentru toti coruptii care, din pacate, sunt destul de multi la noi, in conducerea tarii", a spus ministrul de Interne, Arseni Avakov.

Potrivit anchetatorilor, cei doi suspecti au deturnat bani publici prin intermediul unei firme off-shore, detinuta de un ucrainean. Ulterior, banii erau transferati catre o companie detinuta de Boshkovski si adjunctul lui, care imparteau banii intre ei.

VIDEO PROTVPLUS.RO