Doi jurnalisti francezi de la RFI, rapiti in Mali, au fost gasiti morti

Ultima actualizare: 06-11-2013 07:05
franta

Cei doi jurnalisti francezi de la RFI rapiti in Mali au fost gasiti morti, a anuntat sambata Ministerul francez al Afacerilor Externe, relateaza AFP.

"Claude Verlon si Ghislaine Dupont, jurnalisti la RFI, au fost gasiti morti in Mali", a anuntat ministerul intr-un comunicat.

"Ei au fost rapiti la Kidali de catre un grup armat", iar "serviciile statului francez aflate in legatura cu autoritatile din Mali fac totul pentru clarificarea cat mai rapid posibil a circumstantelor deceselor lor", a adaugat Quai d'Orsay in comunicat.

François Hollande isi exprima "indignarea", dupa moartea celor doi jurnalisti francezi in Mali

Presedintele francez François Hollande si-a exprimat sambata seara "indignarea", dupa moartea celor doi jurnalisti francezi, si a anuntat ca-i va convoca duminica dimineata pe ministri "pentru a stabili exact circumstantele acestor asasinate", relateaza AFP.

Hollande "a aflat cu consternare" despre moartea lor, exprimandu-si "indignarea fata de aceste acte odioase", a anuntat presedintia franceza intr-un comunicat. Potrivit acestui comunicat, Hollande "adreseaza un mesaj de solidaritate cu redactia RFI".

Presedintele francez "ii va convoca maine (duminica) dimineata pe ministri, pentru a stabili exact, in colaborare cu autoritatile din Mali si cu fortele ONU, circumstantele acestor asasinate", a adaugat presedintia, fara a preciza ora la care va avea loc aceasta reuniune.

De asemenea, Hollande a discutat, sambata seara, la telefon cu omologul sau din Mali, Ibrahim Boubacar Keita. Ambii sefi de stat si-au exprimat determinarea "de a continua si de a obtine victorie" in lupta "comuna impotriva terorismului".

Ibrahim Boubacar Keita i-a trasnmis lui Hollande "condolenate din partea poporului din Mali, in legatura cu asasinarea celor doi jurnalisti de la RFI, Ghislaine Dupont si Claude Verlon", a adaugat presedintia franceza.

Redactia RFI a anuntat sambata intr-un comunicat ca este "in stare de soc", dupa rapirea si asasinarea celor doi jurnalisti.

Potrivit acestui comunicat, "toate echipele de la RFI si din cadrul grupului France Médias Monde sunt in stare de soc, profund intristate, indignate si furioase".

Ghislaine Dupont, in varsta de 51 de ani, si Claude Verlon, in varsta de 58 ani, au fost rapiti de catre un grup armat, la ora locala 13.00. Cei doi jurrnalisti urmau sa realizeze joi un reportaj la Kidal, in Mali.


 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO