Distrugeri după cutremurul de magnitudine 7,6 care a lovit Indonezia. Unda de șoc, resimțită și în Australia. VIDEO
Cel puţin 15 clădiri, dintre care două şcoli, au fost avariate în urma seismului cu magnitudinea 7,6 care s-a produs marţi dimineaţă în Insulele Moluce din estul Indoneziei, însă nu au fost raportate persoane rănite, a anunţat un oficial local.
Cutremurul a fost resimţit cel mai puternic în Arhipelagul Tanimbar, unde au fost înregistrate majoritatea pagubelor, a precizat Abdul Muhari, purtător de cuvânt al Agenţiei pentru Gestionarea Dezastrelor din Indonezia, scrie Agerpres, care citează DPA.
Nu a fost raportată producerea unui tsunami, deşi o alertă pentru tsunami a fost emisă imediat după seism.
Alegeri 2024
12:43
Cât au cheltuit cei 14 candidați la prezidențiale. Suma declarată de Călin Georgescu este ireală | DOCUMENT
11:31
Doi candidaţi la prezidenţiale au solicitat Curţii Constituţionale anularea alegerilor din primul tur
09:36
Ilie Bolojan: „Va trebui o mobilizare foarte serioasă, în aşa fel încât doamna Lasconi să câştige”
07:51
Care a fost cea mai mare prezență la vot la alegerile parlamentare din România de după anul 1989
You can see the seismic stations across Japan detecting the seismic waves from the Indonesia earthquake. Starts in Kyushu then makes its way north from there. Excellent live stream from @NoneType1 can be found here - https://t.co/L1qo29quu2 pic.twitter.com/1V7Ng1riUn
— James Reynolds (@EarthUncutTV) January 10, 2023
Agenţia meteorologică şi de geofizică din Indonezia - BMKG - a evaluat iniţial seismul ca având o magnitudine de 7,9. Ulterior, magnitudinea a fost revizuită la 7,6, iar epicentrul a fost localizat în largul mării, la circa 148 de kilometri nord-vest de Tanimbar, potrivit Agerpres.
Rezidenţii oraşului australian Darwin, situat la o distanţă de circa 600 de kilometri înspre sud, au resimţit de asemenea unda seismică, potrivit site-ului australian news.com.au.
A powerful 7.7-magnitude #earthquake in #Indonesia was caught on camera.#earthquake pic.twitter.com/BHY49uLvpC
— Rahul Sisodia (@Sisodia19Rahul) January 10, 2023
Potrivit Observatorului seismologic din Statele Unite, cutremurul s-a produs la o adâncime mare, de circa 105 kilometri sub fundul mării. Seismele care cauzează pagube importante se produc de obicei mult mai aproape de suprafaţă.
Indonezia este situată în aşa-numitul Cerc de Foc al Pacificului, o zonă din Oceanul Pacific unde se intersectează mai multe plăci tectonice. În această regiune se află numeroşi vulcani şi se produc frecvent cutremure de amploare.