Dezvăluiri uluitoare ale șefului NSA, în dosarul Rusia-Trump
Casă Albă este din nou în defensivă, după dezvălurile făcute de directorul Agenţiei de Securitate Naţională, audiat de o comisie a Senatului american.
Amiralul Michael Rogers a provocat consternare, declarând că niciodată nu a primit undă verde din partea administrației Trump pentru a contracara serviciile secrete ruseşti, acuzate de implicare în campania prezidenţială americană din 2016.
Amiralul Michael Rogers, director al NSA şi şef al Cybercom, noul comandament american responsabil de războiul informatic, a fost întrebat cum au ripostat echipele sale față de acțiunile Rusiei, documentate şi recunoscute de toate serviciile americane de informaţii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Fără să intre în detaliile activităţii sale, care pot merge de la introducerea de programe spion până la viruşi informatici în sistemele adversarilor Statelor Unite, Rogers a afirmat că îi lipseşte aprobarea legală pentru a "perturba funcţionarea" serviciilor ruseşti.
”Nu, nu mi s-a cerut. Dar, dacă îmi permiteți să detaliez...”
Dezvăluirea i-a exasperat pe senatori. Totodată, amiralul a precizat că Rusia nu a plătit pentru ingerință în campania electorală americană.
Rogers: ”Cred că președintele Putin a ajuns la concluzia că nu va avea de achitat o notă de plata usturătoare pentru aceste acțiuni.”
În replică, administrația Trump a sugerat că NSA ar trebui să acționeze fără să aștepte instrucțiuni.
Sarah Sanders, purtător de cuvânt Casa Albă: ”Nimeni nu i-a împiedicat să acționeze. Pe de altă parte, analizăm mai multe modalități de a pune presiuni asupra Rusiei. Așa cum v-am mai spus, președintele Trump are o atitudine mult mai dură față de Rusia decât predecesorul său”.
Congresul american și procurorul special Robert Mueller anchetează amestecul Rusiei în campania prezidenţiala americană din 2016 pentru a-l avantaja pe Donald Trump.