Dezvăluiri făcute de șeful Interpol Costa Rica. Ce pot face în acest moment Udrea și Bica

elena udrea si alina bica
facebook.com/barbu.narcisvlad

Şeful Interpol Costa Rica, Gustavo Chinchilla, spune că Interpol nu a avut niciun contact cu Elena Udrea până la momentul reţinerii sale, în timp ce pe Alina Bica el o primise în audienţă cu patru luni înainte şi a păstrat legătura cu avocatul ei.

El a afirmat că după reţinerea Elenei Udrea a fost contactat de avocatul fostei şefe a DIICOT, căruia i-a spus că este timpul să se predea, iar acesta i-a spus că va vorbi cu ea, relatează news.ro.

Gustavo Chinchilla a explicat că în 21 august un judecător penal a dispus reţinerea, dar intervenţia a avut loc abia în 3 octombrie pentru că Interpol încearcă să găsească "momentul cel mai potrivit pentru a face o arestare". "Avem foarte multe cazuri similare şi ni s-a părut că momentul oportun a fost pe 3 octombrie", a afirmat şeful Interpol Costa Rica.

Gustavo Chinchilla a declarat, într-un interviu pentru Antena 3 difuzat miercuri seară, că nu a avut niciun contact cu Elena Udrea până la momentul reţinerii ei, pe stradă, în timp ce Alina Bica fusese la el în audienţă în urmă cu patru luni, însoţită de avocaţi, care au lăsat datele de contact, dar nu şi adresa. El a spus că nu a ştiut despre Bica până în acel moment.

"Într-o audienţă, doamna Alina Bica s-a prezentat la biroul Interpol însoţită de consilierii săi legali, într-un mod foarte politicos. La acel moment nu ne-a oferit locaţia, dar am păstrat contactul cu avocaţii ei, care ne-au lăsat date de contact”, a spus el.

Întrebat dacă o cunoştea dinainte pe Alina Bica, Gustavo Chinchilla a spus că nu a ştiut despre ea.

"Cu doamna Elena Udrea nu am avut niciun tip de contact, niciun tip de abordare. Imediat după reţinerea doamnei Elena, unul dintre avocaţii doamnei Alina Bica ne-a contactat şi eu i-am spus că era timpul să se predea, că cel mai bine era să se prezinte singură la Tribunalul Penal (...) din San Jose. Dar el mi-a spus că urma să vorbească cu doamna Bica şi că apoi ne va contacta din nou. Totuşi, procedura judiciară nu se poate pune pe stand by, trebuie urmată”, a afirmat şeful biroului Interpol Costa Rica.

Întrebat cine a filmat momentul reţinerii celor două, Chinchilla a spus că Interpol a realizat un material video de doar 8 secunde, conform protocolului, iar acest material a fost trimis presei. Şeful Interpol a spus că cererea de refugiat depusă de Udrea şi Bica nu este afectată de faptul că au apărut acele imagini.

De asemenea, întrebat de ce acţiunea a fost organizată în 3 octombrie, în condiţiile în care exista din 21 august rezoluţie a unui judecător penal pentru reţinere, şeful Interpol Costa Rica a spus că se încearcă găsirea celui mai bun moment pentru arestare.

"La biroul nostru încercăm să găsim cel mai bun moment să efectuăm arestarea şi în acest sens lucrăm la fiecare caz în parte, iar în cazul celor două doamne ni s-a părut că atunci este momentul oportun pentru arestare", adeclarat Gustavo Chinchillla.

El a mai spus că pe parcursul procedurii penale Elena Udrea şi Alina Bica au dreptul, potrivit legislaţiei din Costa Rica, de a declara mai multe recursuri faţă de decizia de arestare şi de a cere înlocuirea cu o altă măsură.

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea şi fosta şefă DIICOT Alina Bica au fost reţinute în 3 octombrie de Biroul Naţional Interpol din Costa Rica. Ulterior, Elena Udrea şi Alina Bica au fost arestate preventiv pentru două luni.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Citește și...
Anunț făcut de Ministerul de Externe despre arestarea Elenei Udrea
Anunț făcut de Ministerul de Externe despre arestarea Elenei Udrea

Ministerul Afacerilor Externe spune că Elena Udrea nu a depus nicio solicitare de asistenţă consulară la Ambasada României în Mexic, care asigură reprezentarea diplomatică în Costa Rica, după reținere și arestare.

Recomandări
Politico: Mai multe ţări UE, printre care România, vor sancţionarea oligarhilor proruşi din Republica Moldova
Politico: Mai multe ţări UE, printre care România, vor sancţionarea oligarhilor proruşi din Republica Moldova

Mai mulţi miniştri de Externe europeni, între care cel al României, au cerut ca UE să-i sancţioneze pe oligarhii implicaţi în "încercările de destabilizare" din Republica Moldova şi Georgia, pe fondul temerilor tot mai mari legate de amestecul Rusiei.

Șefii ASF știau de trei ani de problemele de la Euroins. Justificările din fața senatorilor: „Nu aveam voie să îi oprim”
Șefii ASF știau de trei ani de problemele de la Euroins. Justificările din fața senatorilor: „Nu aveam voie să îi oprim”

Chemaţi luni în Parlament, şefii Autorităţii pentru Supraveghere Financiară au recunoscut că problemele de la Euroins erau cunoscute de trei ani.

Europa, în pragul unei secete catastrofale și anul acesta. Avertismentul făcut de Comisia Europeană
Europa, în pragul unei secete catastrofale și anul acesta. Avertismentul făcut de Comisia Europeană

Europa se îndreaptă anul acesta către o secetă comparabilă cu cea din vara anului 2022, iar ploile din săptămânile următoare vor fi cruciale pentru determinarea impactului iernii excepţional de calde şi uscate care s-a încheiat.