Anunț făcut de Ministerul de Externe despre arestarea Elenei Udrea


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 09 Octombrie 2018 16:00
Categorie: Stiri actuale
Elena Udrea

Ministerul Afacerilor Externe spune că Elena Udrea nu a depus nicio solicitare de asistenţă consulară la Ambasada României în Mexic, care asigură reprezentarea diplomatică în Costa Rica, după reținere și arestare.

"Ambasada României în Mexic, care asigură reprezentarea diplomatică şi consulară a României în Costa Rica, urmăreşte îndeaproape cazul cetăţeanului român reţinut de către Interpol la data de 4 octombrie 2018. Până în prezent, misiunea diplomatică română nu a primit nicio solicitare de asistenţă consulară din partea cetăţeanului român în cauză. Menţionăm faptul că, potrivit legislaţiei în domeniu, orice cetăţean român care se află în arest în străinătate poate solicita ambasadei o listă a avocaţilor şi a traducătorilor din statul respectiv", transmite MAE într-un comunicat, relatează Mediafax.

Sursa menţionată transmite şi că o solicitare privind punerea la dispoziţie a unui avocat din oficiu poate fi adresată doar autorităţilor statului în care se află reţinut cetăţeanul român – în cazul de faţă, autorităţile costaricane.

"Ambasada României la Ciudad de Mexico monitorizează cazul şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, în limita competenţelor legale", precizează sursa citată.

Potrivit unui document prezentat luni seara de postul Antena3, Elena Udrea a depus la Tribunalul din Costa Rica o cerere prin care cere ajutorul Ambasadei României în Mexic pentru a beneficia de un avocat din oficiu.

Elena Udrea şi Alina Bica vor sta în arest preventiv două luni, în Costa Rica, perioadă în care va fi efectuată procedura de extrădare în România.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO