Detalii șocante despre atacul cecenului care a decapitat un profesor, lângă Paris. Cum și-a găsit victima

Ultima actualizare: 18-10-2020 20:52

Detalii șocante despre atacul cecenului care a decapitat un profesor, lângă Paris. Cum și-a găsit victima

Individul a așteptat în fața școlii și, pentru a-și identifica ținta, i-a întrebat pe copii care este barbatul pe care voia să-l ucida.

Între timp, numărul persoanelor arestate a ajuns la 11. În paralel, în toată ţara au avut loc manifestații în memoria profesorului Samuel Paty.

Procuror: „Avea asupra sa și un cuțit tip pumnal, o armă cu gaz comprimat și cinci cartușe cu gaz, compatibile cu acea armă”.

Atacatorul, împușcat mortal de polițiști după ce a decapitat un profesor de istorie, într-un oraș situat la 30 de kilometri de Paris, era un cecen de 18 ani, care nu era cunoscut de serviciile de informaţii pentru extremism.

Abdoulakh A, de naționalitate rusă, cu origini cecene, beneficia de statut de refugiat și locuia la Evreux. Nu era cunoscut de serviciile de informații, la nivel juridic. Nu a fost niciodată condamnat, deși a fost implicat în cazuri de degradare a bunurilor publice și violență, pentru că era încă minor.

Imediat după ce şi-a executat victima, atacatorul a postat imagini înfiorătoare cu profesorul decapitat pe un cont de Twitter pe numele său. A postat, de asemenea, un mesaj prin care îl insulta pe preşedintele Macron şi pe francezi, numindu-i „câini” şi „necredincioşi”.

Procuror: „Victima era profesor de istorie și geografie la colegiul din imediata apropiere a locului unde a avut loc atacul. Avea 47 de ani. Tocmai plecase de la școală și era în drum spre casă”.

Samuel Paty a fost luat în vizor de criminalul cecen după ce le-a arătat elevilor săi, cărora le-a predat despre liberatatea de expresie, controversatele caricaturi cu Mahomed, publicate în revista satirică Charlie Hebdo. O ofensă de neieratat la adresa profetului, după cum a considerat individul care l-a ucis cu sălbăticie.

Charlie Hebdo s-a alăturat responsabililor principalelor partide politice şi asociaţii sindicale care au chemat la manifestaţia de astăzi de la Paris, din Place de la Republique, în memoria lui Samuel Paty.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO