Descoperirea uriasa a unui fermier. Sapa pe camp si a gasit scheletul unui animal urias care a trait in urma cu 15.000 de ani

Ultima actualizare: 06-10-2015 07:02
mamut

Un fermier american a facut o descoperire uimitoare, pe terenul pe care il detine in apropiere de orasul Chelsea, din statul Michigan.

James Bristel sapa impreuna cu un prieten pe campul unde cultiva soia, atunci cand au dat peste ramasitele unui mamut antic, ce a trait in urma cu 15.000 de ani, scrie BBC.

O echipa de paleontologi de la Universitatea din Michigan a venit la fata locului, iar expertii, ajutati de un excavator, au recuperat 20% din scheletul animalului, adica pelvisul, craniul, doi dinti si mai multe vertebre si coaste.

"Credem ca oameni au fost aici, au ucis animalul si au ascuns carnea pentru a se intoarce ulterior dupa ea", a declarat Daniel Fisher, conducatorul proiectului.

Bristel le-a spus jurnalistilor ca a cumparat proprietatea in urma cu cateva luni, iar la momentul descoperirii sapa pentru a introduce o conducta de gaz.

"Atunci cand nepotul meu de 5 ani a venit si a vazut pelvisul, a ramas blocat cu gura deschisa si se holba. Era uimit", a marturisit americanul.

Oasele vor fi curate si examinate de cercetatori.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO