Descoperirea istorica facuta de "Indiana Jones de Bosnia", intr-o padure. Ce este sfera uriasa din piatra pe care a gasit-o


Ultimul update: Vineri 15 Aprilie 2016 07:29
Data publicarii: Marti 12 Aprilie 2016 08:22
Categorie: Stiri externe
piatra

Un arheolog bosniac sustine ca a facut o descoperire istorica intr-o padure aflata langa orasul Zavidovici.

Semir Osmanagic a gasit o sfera din piatra, cu un continut mare de fier, despre care se crede ca este cea mai veche piatra facuta de om si care ar putea dovedi existenta unei civilizatii pierdute, in urma cu 1.500 de ani, scrie The Telegraph.

Supranumit "Indiana Jones de Bosnia", arheologul a mai facut valva si in 2005, cand a sustinut ca mai multe dealuri din Valea Visoko ar fi de fapt piramide antice interconectate prin tuneluri secrete.

 

Scientists believe the sphere proves the existence of an advanced lost civilisation dating back more than 1,500 years ago.

Posted by The Telegraph on Monday, 11 April 2016

Desi afirmatiile sale au fost ridiculizate de multi, guvenul bosniac a finantat mai multe excavari in zona. "Am aflat ca rade lumea de noi, dar niciun guvern din lume nu ar trebui sa taca in privinta unor lucruri pozitive", spunea premierul de atunci Nedzad Brankovic.

Pe de alta parte, presedintele Asociatiei Europene a Arheologilor a descris descoperirile de la Visoko drept "o absurditate": "Exista cateva situri arheologice autentice in acea zona, dar sa spui ca sub ele se afla o structura antica veche de 12.000 de ani este fantezist si oricine cu minime cunostinte de arheologie sau istorie poate sa-si dea seama de asta".

In ceea ce priveste sfera de piatra de langa Zavidovici, unii arheologi afirma ca este posibil ca aceasta sa fi fost creata in mod natural, prin sedimentare.

Sursa: The Telegraph

VIDEO PROTVPLUS.RO