Descoperire uimitoare făcută de un bărbat care își plimba câinele pe plajă. Valorează până la 28.000 de lei. GALERIE FOTO
Un bărbat care plimba un câine a descoperit o priveliște bizară pe o plajă din Gwynedd, Țara Galilor. Dave McGirr a descoperit mii de creaturi „extraordinare” cu cochilie albă, agățate de un trunchi de copac de 20 de metri, pe malul orășelului Criccieth.
McGirr a căutat pe Google informații despre descoperire și ce a aflat l-a uimit.
„Am descoperit că sunt o specie de scoici numite pedunculate, niște creaturi marine rare, asemănătoare extratereștrilor. Se spune că sunt o delicatesă și se vând cu peste 80 de lire sterline (450 lei) pe kilogram”, a spus el, potrivit Daily Post.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
O altă persoană a făcut o descoperire similară acum doi ani în alt orășel din Țara Galilor, Caernarfon. Atunci, 2.000 de pedunculate au fost găsite, valorând o mică avere. Însă creaturile găsite recent reprezintă o captură mai mare, conform sursei citate.
Specia rară este o delicatesă în țări precum Portugalia și Spania. Prețurile de export ajung și la 300 de lire sterline (1.700 lei) pe kilogram, însă, online, pot fi găsite și cu 80-90 de lire (450-500 lei) pe kilogram sau chiar mai puțin, dacă sunt congelate.
În funcție de mărime, fiecare scoică valorează aproximativ două lire sterline (10 lei), ceea ce face ca descoperirea lui McGirr să valoreze în jur de 3.000-5.000 de lire sterline (17.000-28.000 lei).
Gustul seamănă cu un amestec între homar și scoică, dar are o textură asemănătoare caracatiței.
Scoicile sunt adunate în mod tradițional din stâncile și crăpăturile subacvatice de pe Costa da Morte din Spania sau Coasta Morții și sunt printre cele mai scumpe fructe de mare din lume.
Prețul reflectă pericolele pe care le implică extragerea lor de către pescari specializați în prinderea speciei, care își riscă viața scufundându-se sub valuri.