De sarbatori, in Peru se serveste friptura din carne de porcusor de Guineea
Se intampla in Peru, unde autoritatile ii sfatuiesc pe locuitori sa inlocuiasca traditionala carne de porc sau curcan cu cea de porcusor de Guineea, mai slaba si mai ieftina.
Porcusorii de Guineea din Peru vor avea de Craciun soarta porcului Ghita din Romania. In provincia Callao a avut loc si prezentarea unei mese care continea preparate din astfel de carne, provenind de la opt rozatoare. Gatite dupa o reteta peruviana traditionala!
"Ideea a fost sa le oferim oamenilor o varianta gustoasa si ieftina”, a declarat un oficial. De mentionat este faptul ca un porcusor de Guineea costa putin peste trei dolari, dar poate hrani o familie cu sapte membri.
Soarta porcusorilor de Guineea din tarile latino americane poate fi comparata cu cea a iepurilor de casa din Europa: acestia pot fi la fel de bine animalute de companie, dar pot deveni oricand si un preparat delicios.