David Bowie a murit la 69 de ani, dupa o lupta de 18 luni cu cancerul. Ultima fotografie cu artistul in viata

×
Codul embed a fost copiat

David Bowie a murit duminica noapte, dupa o batalie de 18 luni cu cancerul. Anuntul a fost facut pe pagina oficiala de Facebook a legendarului artist.

"David Bowie a murit in pace azi, inconjurat de familie, dupa o batalie de 18 luni cu cancerul. In timp ce multi dintre voi vreti sa dati stirea pierderii, noi va rugam sa respectati discretia in perioada in care familia este in doliu".

David Bowie, care isi lansase ultimul album pe 8 ianuarie, cand a implinit 69 de ani, este creatorul glam rock-ului si a fost unul dintre cei mai de succes artisti din secolul XX.

 

January 10 2016 - David Bowie died peacefully today surrounded by his family after a courageous 18 month battle with...

Posted by David Bowie on Sunday, January 10, 2016

Cu o zi inainte de lansarea albumului "Blackstar" prezentase un nou videoclip tulburator de pe acest nou album - "Lazarus", in care Bowie este vazut cu ochii bandajati, levitand pe un pat intr-un spital psihiatric.

Desi in ultimii ani a fost foarte discret si a aparut in public foarte rar, Bowie nu a dat de banuit ca este grav bolnav.

Citește și
omagiu colectiv
Victimele de la Colectiv, comemorate printr-o "statuie" neagra, din haine, amplasata in fata clubului. Cine este autorul
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Ultima data a aparut in public la New York, in urma cu o luna, la premiera musicalului "Lazarus", inspirat de melodia sa. Tot de atunci dateaza si ultima fotografie cu legendarul artist. In aceasta imagine, artistul arata imbatranit si slabit, insa nu tradeaza o suferinta grava.

Duncan Jones, fiul lui David Bowie, cunoscut si sub pseudonimul Zowie Bowie, a confirmat pe pagina de Twitter stirea decesului: "Imi pare foarte rau si sunt foarte trist sa va anunt ca este adevarat. Nu voi fi online o perioada."

Mesajul este insotit de o fotografie in care bebelusul Duncan este cu tatal sau.

Vedete, politicieni si fani s-au grabit sa exprime condoleante online. Prim-ministrul britanic, David Cameron, a scris pe Twitter: "Am crescut ascultand si uitandu-ma la geniul pop David Bowie. O mare pierdere". Steve Martin, de la compania de publicitate a lui Bowie, Nasty Little Man, a confirmat ca informatia de pe Facebook este corecta. "Nu este o farsa", a declarat el pentru Reuters.

Kanye West a scris: "David Bowie a fost una din importantele mele surse de inspiratie, atat de indraznet si creativ - ne-a oferit magie cat pentru o viata."

Ricky Gervais a scris online: "Tocmai mi-am pierdut un erou. Odihneste-te in pace David Bowie."

Billy Idol a scris si el un mesaj prin care transmite ca moartea lui David Bowie este un eveniment extrem de trist: "Aproape ca am izbucnit in lacrimi cand am auzit de moartea neasteptata a lui David Bowie."

Fearne Cotton, personalitate radio: "Sunt devastat. Va exista doar un singur David Bowie. Un pionier, un singuratic si un vizionar. Am fost atat de inspirat de el si intentionez sa fac ce si-ar fi dorit el, fara sa ma las influentat de parerile altora."

Primarul Londrei, Boris Johnson, a spus despre Bowie ca a fost un geniu: "Foarte dureros sa aud ca londonezul David Bowie a murit. Niciunul din generatia noastra nu merita mai mult decat el sa fie considerat geniu."

Nicola Sturgeon, prim ministru al Scotiei, a scris: "Ce veste teribila despre David Bowie. Un erou pentru mult mai mult decat o zi."

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a spus de dimineata, in direct, la BBC Radio 4 Today, ca a devenit fan David Bowie inca dim primii ani ai carierei artistului. "Sunt foarte trist sa aud de moartea lui. L-am ascultat inca din anii '70 si mi-am dat seama de geniul lui. A fost o persoana extraordonara."

David Bowie - David Robert Jones - s-a nascut pe 8 ianuarie 1947, la Londra. Cariera lui a depasit cinci decenii. Este considerat o legenda a rock 'n' roll-ului, un artist complex si inovator care si-a reinventat de-a lungul anilor muzica de multe ori.

David Bowie a inspirat generatii de cantareti, dar si artisti plastici, filozofi, scriitori. Bowie a jucat in filme si piese de treatru si a realizat piese de teatru.

David Bowie a fost casatorit cu Angie Bowie intre 1970 si 1980 - cand a divortat. In 1992 s-a casatorit cu modelul Iman, cu care a avut o casnicie fericita pana in momentul mortii. David a avut un fiu - Duncan Jones - cu prima sotie, iar impreuna cu Iman are o fiica - Alexandria Zahra Jones.

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Un nou documentar cu Michael Jackson va fi difuzat la festivalul Sundance. Imagini nemaivazute cu artistul legendar
Un nou documentar cu Michael Jackson va fi difuzat la festivalul Sundance. Imagini nemaivazute cu artistul legendar

Un nou documentar despre Michael Jackson prezinta o perioada mai putin cunoscuta din cariera legendarului artist.

Victimele de la Colectiv, comemorate printr-o
Victimele de la Colectiv, comemorate printr-o "statuie" neagra, din haine, amplasata in fata clubului. Cine este autorul

Un artist din Bistrita a adus un omagiu inedit victimelor din clubul Colectiv. Tanarul a realizat o "statuie" neagra, din haine, care sta pe jos, cu o lumanare aprinsa in maini.
 

Ambii chitaristi ai formatiei
Ambii chitaristi ai formatiei "Goodbye to Gravity" au murit in Colectiv. Vesti proaste si despre starea colegilor lor

Vlad Telea, unul dintre chitaristii formatiei Goodbye to Gravity, si-a pierdut viata in urma incendiului din Club Colectiv de vineri noaptea. Ceilalti colegi sunt toti la spital, cu arsuri grave.

Recomandări
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini
Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini

Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Încă din zorii zilei de miercuri, un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini, după ce cu o noapte înainte a plouat.