Cutremurul din Turcia a avut peste 500 de replici. Bilanțul ajunge la 49 de morți și 900 de răniți

Ultima actualizare: 01-11-2020 10:54
Cladire daramata în urma cutremurului din Turcia
Profimedia

Speranţa găsirii unor supravieţuitori duminică scade, în vestul Turciei, la două zile după puternicul cutremur din Marea Egee, soldat cu 49 de morţi, potrivit unui nou bilanţ, relatează AFP.

Potrivit agenţiei guvernamentale turce pentru situaţii de catastrofă (AFAD), 49 de persoane au murit, iar alte 896 au fost rănite în acest cutremur, în care au murit, de asemenea, doi adolescenţi în Grecia.

Cutremurul, de 7 grade pe scala Richter potrivit Institutului american de geofizică USGS, evaluat la 6,6 grade pe scala Richter de către autorităţile turce, a avut loc vineri după-amiaza, în Marea Egee, la sud-vest de Izmir, al treilea cel mai important oraş din Turcia şi în apropiere de Insula greacă Samos

Seismul a avut cel puțin 520 de replici, a anunţat Autoritatea naţională de gestionare a dezastrelor AFAD.

La Bayrakli, cel mai afectat oraş turc, salvatori continuau duminică să caute între dărâmăturile a opt imobile surpate.

Câteva zeci de salvatori lucrau la degajarea locurilor respective, într-un vacarm asurzitor de buldozere şi picamăre, sub privirile îngrijorate ale rudelor persoanelor date dispărute, potrivit unei corespondente AFP, citată de News.ro.

Un salvator a anuţat că cel puţin zece persoane ar mai putea fi blocate sub dărâmăturile unei clădiri.

Cutremurul a fost atât de puternic, încât a fost resimţit până la Istanbul şi Atena şi a cauzat un ”minitusnami” care a inundat străzile Seferihisar, un oraş turc situat aproape de epicentru, şi a măturat coasta Insulei elene Samos.

La Samos, două persoane au murit şi s-au constatat pagube materiale importante, potrivit autorităţilor greceşti.

Turcia şi Grecia, două ţări situate într0una dintre cele mai active regiuni seismice din lume, şi-au lăsat de o parte tensiunile diplomatice şi s-au declarat pregătite să se ajute reciproc.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO