Atac de Halloween la Quebec. Un bărbat în haine medievale a ucis 2 persoane cu sabia

Ultima actualizare: 01-11-2020 13:08
Suspect
Twitter / @JordanRaiden

Două persoane au fost ucise şi alte cinci au fost rănite în atacuri cu armă albă comise în noaptea de sâmbătă spre duminică la Quebec, estul Canadei, a anunţat poliţia canadiană, informează AFP.

Agresiunile au avut loc în seara zilei de sâmbătă, în partea veche a oraşului Quebec, în cartierul celebrului Castel Frontenac, importantă atracţie turistică din capitala provinciei francofone canadiene, dar şi nu departe de Parlamentul din Quebec.

Poliţia a arestat un suspect, un bărbat între 20 şi 30 de ani, înarmat cu o sabie şi îmbrăcat în ţinută medievală, a anunţat Etienne Doyon, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Quebec, fără a preciza motivele acestor agresiuni survenite în seara zilei de Halloween.

Totodată, poliţia le-a cerut oamenilor "să rămână în case, cu uşile încuiate", pentru că "o anchetă este în continuare în curs".

 Potrivit unor martori citaţi de cotidianul Le Soleil, atacatorul ar fi strangulat o primă victimă lângă Castelul Frontenac. După aceasta, el şi-a continuat drumul pe strada Remparts, unde a ucis o a doua persoană, înainte de a se îndrepta spre Portul Vechi, rănind alte persoane.

Poliţia a primit un apel sâmbătă seara, în jurul orelor 22:30, care informa că au loc "numeroase agresiuni armate în Vechiul Quebec". Poliţia a desfăşurat mai multe patrule şi inclusiv câini poliţişti, iar atacatorul a fost prins în final la scurt timp după ora 1 noaptea.

Bărbatul a fost identificat, însă poliţia nu i-a divulgat identitatea.

În timpul arestării sale, în Vechiul Port, bărbatul, născut în 1996, potrivit Le Soleil, era culcat la pământ, cu picioarele goale şi în stare de hipotermie. El s-a predat poliţiştilor fără să opună rezistenţă, potrivit cotidianului, care notează că suspectul şi-ar fi planificat atacul de un an şi jumătate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO