Urmarile cutremurului de 7,1 din Japonia: 4 morti si peste 100 de raniti
Un cutremur cu magnitudine de 7,1 a lovit joi dupa-amiaza coasta Japoniei, langa insulele Bonin, a anuntat US Geological Survey. Cel putin 4 oameni au murit si peste 100 sunt grav raniti in urma acestui cutremur.
Valuri seismice care spulbera omenirea. Cum se formeaza un tsunami
Cutremurul a avut loc in nord-estul Japoniei. Initial, agentia meteorologica japoneza a stabilit magnitudinea seismului la 7,1 si a localizat epicentrul la circa 40 de kilometri est de peninsula Ojika. Apoi, US reprezentantii U.S. Geological Survey a stabilit magnitudinea acestuia la 7.1 pe scara Richter.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
O femeie, in varsta de 63 de ani, care era sub asistenta respiratorie, a decedat, in prefectura Yagamata, potrivit Agentiei. Doi barbati, in varsta de 79 si, respectiv, 85 de ani, au murit, in prefectura Miyagi, potrivit postului de televiziune NHK si agentiei de presa Jiji. In orasul Tome din prefectura Miyagi, o femeie, in varsta de 83 de ani, a decedat dupa ce a fost internata in spital, a adaugat agentia Jiji, citand un medic.
Agentia Meteorologica Japoneza a emis alerta de tsunami pentru insulele Ogasawara si un avertisment pentru sudul Japoniei, insa, ulterior, alerta a fost ridicata.
Vartej urias provocat de tsunami de 10 metri inaltime. VIDEO
Cel mai inspaimantator video de la tsunami din Japonia
Potrivit AFP, cutremurul s-a produs la aproximativ 40 de kilometri de coasta de nord-est a Japoniei si tot la 40 de kilometri adancime.
Cutremurul de astazi, o replica a seismului din 11 martie
"Daca nu este cea mai puternica, este cu siguranta printre cele mai mari replici pe care le-am simtit dupa cutremurul din 11 martie. Compania TEPCO a declarat ca ii evacueaza pe muncitorii de la centralele nucleare Fukushima Daiichi si Daini", a spus coprespondentul CNN in Japonia, Martin Savidge.
Asta, in conditiile in care echipele de interventie abia reusisera sa opreasca scurgerile de apa contaminata in Pacific si in panza freatica de sub centrala Fukushima.
Muncitorii au plecat si nimeni nu stie daca nu au aparut noi fisuri la reactoarele avariate ale complexului atomic.
Romanii rezidenti in Japonia se tem ca tragedia din martie se va repeta
Odata cu japonezii, frica si disperarea au revenit si in sufletele romanilor care au ales sa ramana acolo dupa tripla catastrofa de luna trecuta: "L-am simtit destul de puternic. Eram in casa cand s-a produs, acum am iesit cu totii in strada", a spus Mihai Florin Apostul, roman rezident Japonia.
11 martie - ziua celei mai mari catastrofe care a lovit Japonia
Un cutremur cu magnitudinea 9, cel mai puternic inregistrat vreodata in Japonia, s-a produs la 11 martie, tot in prefectura Miyagi, fiind urmat de un tsunami de peste zece metri inaltime, care a devastat totul in calea sa. Catastrofa s-a soldat cu aproape 28.000 de morti si disparuti.
Dincolo de numarul urias al victimelor, exista inca o jumatate de milion de sinistrati, care depind complet de ajutoarele guvernamentale.
Noul cutremur, a carui magnitudine a fost estimata la 7,1 de serviciile meteorologice japoneze, s-a produs joi la ora 23.23 (17.23, ora Romaniei), la o adancime de 40 de kilometri. Epicentrul sau a fost localizat in Oceanul Pacific, la 40 de kilometri de coasta prefecturii Miyagi, scrie Mediafax.
VIDEO incredibil. Tsunami de 10 metri inghite casele si vapoarele
Cutremurul a fost suficient de puternic incat sa miste cladirile din Tokyo, aflat la 400 de kilometri de epicentru.
Televiziunea publica NHK a precizat ca cele doua centrale nucleare de la Fukushima nu au suferit pagube.
Centrala Fukushima Daiichi (Numarul 1) a fost grav avariata in urma trecerii unui val seismic de 14 metri inaltime, la 11 martie.
Atunci, reteaua de alimentare electrica a fost inundata, iar circuitele de racire s-au oprit, provocand un inceput de fisiune a barelor de combustibil nuclear in patru dintre cele sase reactoare ale acesteia.
Pestii mutanti de langa Fukushima. Radiatiile atomice nasc monstri
Eroii de la Fukushima: "Vom muri in cateva saptamani"
VEZI AICI momentul exploziei de la centrala nucleara Fukushima
Citeste si:
Asculta cutremurul din Japonia, de pe fundul Pacificului
Japonia, tinutul dezolarii. Imaginile care socheaza lumea
VIDEO. Zgarie-nori din Japonia care "danseaza" in timpul cutremurului
FOTO uluitoare! Cutremurul si tsunamiul din Japonia surprinse din spatiu
Sursa: AFP, BBC NEWS, CNN, Mediafax
Etichete: cutremur, seism, cutremur japonia,
Dată publicare:
07-04-2011 17:44