Cum fac bani cluburile din Germania de pe urma caniculei
Valul de căldură care topește vestul Europei de o bună perioadă omoară peştii din râurile şi lacurile germane şi daneze.
Canicula afectează şi producţia de energie în Germania pentru că reactoarele nucleare nu mai pot fi răcite corespunzător.
Iar meteorologii au anunţat că, miercuri, temperaturile vor atinge 40 de grade Celsius în Bavaria.
Alegeri 2024
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
În Germania, termometrele au indicat ieri 39 de grade Celsius, cea mai mare temperatură a anului 2018. Căldura care nu se dă dusă afectează calitatea apelor.
Peştii care trăiesc în Rin şi Elba au început să se sufoce. Pentru vieţuitoarele din lacuri, situaţia este chiar mai disperată.
Autorităţile au adunat weekendul trecut aproape cinci tone de peşti morţi din apele oraşului Hamburg. Ca să crească nivelul de oxigen, pompierii duc în lacuri şi iazuri apă proaspătă.
În apropiere de oraşul Detmold, un lac a secat.
În plus, mai multe reactoare nucleare şi-au redus producţia de energie pentru ca apa râurilor folosită pentru răcire s-a încălzit prea mult. Tot din cauza secetei, autorităţile au interzis navigaţia pe râul Oder (din estul Germaniei.
În timp ce fermierii privesc neputincioşi cum li se usucă culturile, unii viticultori sunt încântaţi de situaţie.
Julia Klöckner, ministrul german al Agriculturii: "Viticultorii din landul Renania-Palatinat şi din alte landuri vor avea parte de un sezon grozav. Vor începe să recolteze extrem de devreme. Fermierii însă suferă, fiindcă cerealele se usucă, nu mai au fân pentru a hrăni animalele. Multe ferme se vor lupta pentru supravieţuire dacă toată recolta va fi compromisă."
Animalele de la grădinile zoologice din Germania suferă şi ele din cauza căldurii. În timp ce tigrii au ocazia să se răcorească în apele unui iaz, elefanţii au parte de băi cu furtunul.
Căldura vine însă în ajutorul barurilor cu tematică hibernală. De pildă, într-un local din Berlin, temperatura nu urcă mai mult de minus zece grade celsius, aşa că fiecare client primeşte o haină groasă şi mănuşi, ca să-şi poată ţine băuturile.
Turist "Am trecut pe lângă bar şi am văzut un bărbat în faţă care purta o geacă groasă de ski. Mi-am dat seama că e vorba de un "ice bar". Să intri aici de la 35 de grade e un vis."
În această perioadă călduroasă, câte 200 de clienţi au trecut pragul barului în fiecare zi. Temperaturile neobişnuit de ridicate afectează, de asemenea, Elveţia şi Danemarca.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!