Cum fac bani cluburile din Germania de pe urma caniculei


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 01 August 2018 08:31
Categorie: Stiri externe

Valul de căldură care topește vestul Europei de o bună perioadă omoară peştii din râurile şi lacurile germane şi daneze.

Canicula afectează şi producţia de energie în Germania pentru că reactoarele nucleare nu mai pot fi răcite corespunzător.

Iar meteorologii au anunţat că, miercuri, temperaturile vor atinge 40 de grade Celsius în Bavaria.

În Germania, termometrele au indicat ieri 39 de grade Celsius, cea mai mare temperatură a anului 2018. Căldura care nu se dă dusă afectează calitatea apelor.

Peştii care trăiesc în Rin şi Elba au început să se sufoce. Pentru vieţuitoarele din lacuri, situaţia este chiar mai disperată.

Autorităţile au adunat weekendul trecut aproape cinci tone de peşti morţi din apele oraşului Hamburg. Ca să crească nivelul de oxigen, pompierii duc în lacuri şi iazuri apă proaspătă.

În apropiere de oraşul Detmold, un lac a secat.

În plus, mai multe reactoare nucleare şi-au redus producţia de energie pentru ca apa râurilor folosită pentru răcire s-a încălzit prea mult. Tot din cauza secetei, autorităţile au interzis navigaţia pe râul Oder (din estul Germaniei.

În timp ce fermierii privesc neputincioşi cum li se usucă culturile, unii viticultori sunt încântaţi de situaţie.

Julia Klöckner, ministrul german al Agriculturii: "Viticultorii din landul Renania-Palatinat şi din alte landuri vor avea parte de un sezon grozav. Vor începe să recolteze extrem de devreme. Fermierii însă suferă, fiindcă cerealele se usucă, nu mai au fân pentru a hrăni animalele. Multe ferme se vor lupta pentru supravieţuire dacă toată recolta va fi compromisă."

Animalele de la grădinile zoologice din Germania suferă şi ele din cauza căldurii. În timp ce tigrii au ocazia să se răcorească în apele unui iaz, elefanţii au parte de băi cu furtunul.

Căldura vine însă în ajutorul barurilor cu tematică hibernală. De pildă, într-un local din Berlin, temperatura nu urcă mai mult de minus zece grade celsius, aşa că fiecare client primeşte o haină groasă şi mănuşi, ca să-şi poată ţine băuturile.

Turist "Am trecut pe lângă bar şi am văzut un bărbat în faţă care purta o geacă groasă de ski. Mi-am dat seama că e vorba de un "ice bar". Să intri aici de la 35 de grade e un vis."

În această perioadă călduroasă, câte 200 de clienţi au trecut pragul barului în fiecare zi. Temperaturile neobişnuit de ridicate afectează, de asemenea, Elveţia şi Danemarca.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Călduri insuportabile în țările din Europa. Asfatul s-a deformat pe un aeroport din Germania
Noi scumpiri la alimente din cauza vremii. Tone de culturi au ajuns deja la gunoi
Cea mai secetoasă vară din ultimii 50 de ani în UK. Imagini filmate din elicopter
VIDEO PROTVPLUS.RO