Cum au fost executați 4 oficiali nord-coreeni. Au divulgat informații secrete americanilor


Ultimul update: Joi 25 Aprilie 2019 10:56
Data publicarii: Joi 25 Aprilie 2019 10:53
Categorie: Stiri externe
kim jong-un

Patru oficiali nord-coreeni au fost executați pentru că au devăluit informații autorităților americane, înainte de summitul eșuat dintre Kim Jong-un și Donald Trump.

Cei 4 oficiali lucrau în cadrul Ministerului de Externe și au fost executați prin împușcare, după summitul din Vietnam. Unul dintre angajații ministerului a fost executat în capitala Phenian la începutul lunii aprilie, fiind un diplomat al Ambasadei Coreei de Nord din Hanoi, scrie Daily Mail.

Kim Jong-un a declarat că summitul eșuat s-a datorat scurgeriid e informații către autoritățile SUA înainte de întâlnirea cu Putin, la hotelul Metropole din Hanoi, în februarie.

Execuțiile au fost urmărite de membri ai Partidului Muncitoresc și din cadrul Armatei Populare.

Al doilea summit Kim - Trump

Cel de-al doilea summit între Donald Trump şi Kim Jong Un s-a încheiat fără aşteptatul acord privind denuclearizarea Coreei de Nord. Ceremonia de semnare a fost anulată abrupt, iar discuţiile au fost întrerupte, după ce SUA au refuzat solicitările nord-coreenilor privind ridicarea completă a sancţiunilor.

Acum, după ce au "copt" o reacţie mai bine de 2 săptămâni, nord-coreenii îi acuză pe americani că au sabotat cu bună ştiinţă tratativele. Drept ripostă, Phenianul ameninţa că ar putea relua testele nucleare.

Mike Pompeo: "Vă pot spune doar următorul lucru. La summitul de la Hanoi, Kim Jong Un a vorbit de mai multe ori direct cu președintele și s-a angajat să nu reia testele nucleare, nici testele cu rachete."

Se pare însă ca "una vorbim şi alta ne înţelegem". Potrivit ministrului adjunct de Externe, regimul comunist analizează ideea de a sista complet tratativele pe motiv ca delegaţia americană a fost "inflexibilă, excesiv de pretenţioasă şi prea ocupată să-şi atingă propriile obiective de imagine".

Analiştii serviciilor militare de informaţii confirmă activităţi de reconstrucţie la un poligon nuclear nord-coreean, dar nu cred că ar fi iminente o lansare ori un test. În concluzie, nord-coreenii încearcă să-i dezbine pe americani.

Trump: ”Uneori trebuie să te ridici și să pleci și cred că a fost unul dintre acele momente.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO