Cum arata viata in cea mai aglomerata inchisoare din lume. Mii de prizonieri se lupta cu bolile si mizeria. FOTO

Inchisoare din Manila - Getty

Imagini tulburatoare din interiorul celei mai aglomerate inchisori din lume au aparut in presa internationala.

Peste 3800 de prizonieri traiesc intr-o inchisoare gandita pentru maximum 800 de persoane, iar asta duce la violente si o batalie constanta pentru un pic de spatiu.

Inchisoarea Quezon din orasul Manila, capitala Filipinelor, este poate cea mai aglomerata din lume, unde mii de prizonieri isi cauta un loc sa supravietuiasca. Desi nu are o capacitate de mai mult de 800 de persoane, aici sunt inchisi aproape 4000 de prizonieri. Multi nici nu mai au loc in celule si dorm pe jos, intinsi pe saltele, unii langa altii. Penitenciarul a devenit un focar de infectii, unde detinutii duc zilnic o adevarata lectie de supravietuire, in cautarea hranei, apei si medicamentelor.

Intr-o celula gandita pentru 20 de prizonieri, traiesc, de fapt, aproape 200, relateaza Daily Mail. Inchisoarea a fost construita in urma cu sase decenii, iar acum, de cele mai multe ori, detinutii mananca si si se spala in aceeasi incapere, in niste conditii precare de igiena.

Citește și
bolnavi psihici
"Este iadul pe pamant". Conditiile inumane in care sunt tinute persoanele care sufera de boli psihice in Indonezia
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Un fost prizonier, care a petrecut cativa ani aici dupa ce a fost acuzat de o crima pe care el sustine ca nu a comis-o, a ajuns in SUA, unde a studiat Dreptul. Acum, acesta a avut curajul sa se intoarca, insa nu ca detinut, ci pentru a se documenta. Recent, Raymund Narag a scris o carte, "Freedom and Death Inside the Jail", in care detaliaza ororile la care a asistat si pe care le-a trait cat timp a fost inchis.

"Timp de 7 ani, am trait la limita, am vazut ce inseamna moartea la fiecare pas. Puteam sa mor oricand" a declarat aceasta. Detinutii se plang de condintiile inumane, de faptul ca primesc masa la ore tarzii in noapte si o descriu ca fiind "hrana de porci", iar altii spun ca sunt obligati sa doarma pe jos. Multi au facut infarct din cauza lipsei de aer si a spatiului foarte inghesuit.

"In fiecare luna, in inchisoarea Quezon City, mor intre 2 si 5 prizonieri. Multi au boli contagioase din cauza conditiile precare in care traiesc in celule. Proviziile de apa potabila sunt foarte limitate, la fel si ratiile de mancare. Un tur prin acest loc iti arata conditiile degradante in care traiesc acesti oameni, ceea ce nu e normal, indiferent ce ar fi facut" a mai povestit Narag.

 

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Haos in Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi, dupa ce detinutii s-au revoltat. Rudele lor vorbesc despre
Haos in Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi, dupa ce detinutii s-au revoltat. Rudele lor vorbesc despre "conditii inumane"

Este stare de tensiune la Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi. 200 de detinuti au refuzat hrana, in semn de protest fata de conditiile din inchisoare.

"Este iadul pe pamant". Conditiile inumane in care sunt tinute persoanele care sufera de boli psihice in Indonezia

Peste 57.000 de persoane ce sufera de tulburari psihice, precum depresie sau schizofrenie, au fost tinute incatusate in conditii mizere in Indonezia cel putin o data in viata, potrivit unui raport emis de Human Rights Watch.

Recomandări
Băile minerale Telega, o minune a naturii, zac în paragină de zeci de ani. Au aceeași salinitate ca Marea Moartă
Băile minerale Telega, o minune a naturii, zac în paragină de zeci de ani. Au aceeași salinitate ca Marea Moartă

Băile minerale Telega s-au format acum 500 de ani și sunt cunoscute pentru cel mai înalt grad de salinitate din țară. Institutul Balnear Francez le-a plasat pe locul doi în Europa și pe locul cinci în lume.

Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme
Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme

În România, autoritățile pregătesc mii de saci cu nisip pe care să îi transporte în zonele unde Dunărea ar putea face probleme.

"Amendamentul Iohannis" și jocurile de culise. De ce ar vrea PSD ca președintele să fie pe lista PNL la parlamentare

Inițiativa PNL, care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, naște controverse în instituțiile statului.