Cum arata un paradis al detinutilor. Imagini impresionante din inchisoarea de LUX a Norvegiei,Halden

Ultima actualizare: 02-09-2012 10:38
inchisoare - 18

Este posibil ca un detinut condamnat la inchisoare pentru crima sa traiasca dupa gratii mai bine decat ar fi facut-o in libertate? In Norvegia, raspunsul la aceasta intrebare este DA.

Inchisoarea Halden din Norvegia este considerata in acest moment una dintre cele mai luxoase din Europa. Situata la 100 de kilometri la sud de Oslo, Halden e un adevarat paradis pentru cei 248 de detinuti care isi duc zilele dupa gratii.

Fotograful Alex Masi a petrecut cateva zile printre detinuti si a reusit sa surprinda cateva imagini absolut fascinante de dincolo de portile unei inchisori considerate de lux.

Fiecare detinut are propria camera cu televizor LCD si baie, pentru ca la fiecare 10 - 12 celule sa aibe o bucatarie si o sufragerie comuna.

Detinutii dispun de o biblioteca si opere de arta de aproape 800.000 de euro in interiorul inchisorii, iar cei care vor sa-si incerce alte aptitudini, au libertate totala.

In timp ce cativa se antreneaza in curtea inchisorii, altii prefera jocurile de carti, sa cante intr-o trupa sau chiar sa citeasca. Totul este gandit in asa fel incat acomodarea lor la societate in clipa in care isi vor ispasi pedeapsa sa fie facuta cat mai rapid.

Iar rezultatele nu intarzie sa apara. Conform unui studiu realizat in Norvegia, doar 20% dintre detinuti mai comit infractiuni dupa ce au iesit din inchisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO