Galerie FOTO. Ultimele imagini surprinse de un fotograf. A platit pretul suprem pentru aceste poze

Dată publicare: 29-06-2012 12:27
Dată actualizare: 02-11-2012 16:32


razboiul de 6 zile, Israel, foto Paul Schutzer

In urma cu 45 de ani, un fotoreporter al publicatiei LIFE a fost impuscat mortal in timp ce pregatea reportaje despre Razboiul de 6 zile din Israel. In articol puteti vedea cateva dintre ultimele sale fotografii, pentru care a platit pretul suprem.

Paul Schutzer avea 36 de ani si lucra ca fotoreporter pentru publicatia LIFE, in iunie 1967, cand a fost trimis in Israel, sa imortalizeze secvente din Razboiul de 6 zile.

El a fost ucis chiar in prima zi a conflictului, in timp ce se afla intr-un camion, alaturi de mai multi soldati evrei.

Paul a fost impuscat in cap in timpul unui atac. Cei care il insoteau au fost grav raniti, astfel incat trupul sau a fost recuperat abia dupa cateva zile. Alaturi se afla aparatul sau de fotografiat, cu ultimele imagini surprinse de el.

Prima data LIFE a publicat aceste fotografii la numai patru saptamani dupa sfarsitul sau tragic.

Paul nu a fost numai un fotograf bun, ci si un poet talentat, astfel incat sensibilitatea lui deosebita se reflecta si in fotoreportajele realizate.

El incerca mereu sa observe si sa scoata la lumina speranta, acolo unde altii vedeau numai suferinta, isi amintesc despre el editorii LIFE.

Razboiul de 6 zile a avut loc in perioada 5-10 iunie 1967, intre Israel si vecinii sai arabi, Egipt, Siria si Iordania.

Dupa numai sase zile de lupte, Israelul a castigat razboiul si totodata controlul asupra Fasiei Gaza, Peninsulei Sinai, Cisiordaniei si Ierusalimului de Est, dar si asupra Inaltimilor Golan.

Sursa: Time.com


VIDEO PROTVPLUS.RO