Cum arată aeroportul care va lansa turiști în spațiu. 200.000 de euro pentru 90 de minute


Ultimul update: Vineri 16 August 2019 14:11
Data publicarii: Vineri 16 August 2019 12:56
Categorie: Stiri externe

Nu se știe, deocamdată, când vor avea loc primele zboruri comerciale la limita atmosferei, pentru care au rezervat bilete vreo 600 de persoane.

Însă Virgin Galactic, compania miliardarului Richard Branson, a prezentat aeroportul pentru turism spațial, cu spații luxoase de așteptare pentru clienţii cu dare de mână.

Asta, desigur, înainte de a se îmbarca în vehiculul supersonic Virgin Galactic, care îi va purta, într-un zbor de 90 de minute, până în zona cea mai rarefiată a atmosferei, unde vor încerca, preţ de câteva minute, senzaţia unică imponderabilităţii.
200.000 de dolari costă biletul pentru o asemenea excursie sub-orbitală şi deja pe lista de aşteptare s-au adunat vreo 600 de amatori.  

Imaginile prezentate de Virgin Galactic arată o cafenea cu finisaje de marmură şi lemn de stejar. Canapele confortabile, cu un design modern, sunt aşezate de-a lungul pereţilor în întregime din sticlă, care oferă o vedere panoramică asupra deșertului din New Mexico, unde se află "spațio-portul".

George Whitesides, director general Virgin Galactic: "Spaceport America este primul "port spațial", dedicat exclusiv zborurilor spațiale. Ne dorim să fie un complex, cu adevărat istoric, unde clienţii noştri să vină şi să-şi spună: "Da, într-adevăr, acesta e locul din care voi pleca în spaţiu!".

Alte facilităţi includ un centru de control al misiunii, o zonă destinată piloţilor şi un centru de informaţii.

În exterior se afla de asemenea hangare pentru cele două avioane de transport Virgin Galactic şi flota de 6 vehicule cu propulsie reactiva, în care se vor îmbarca turiştii spaţiali.

Franţa va avea un comandament militar spaţial. Planul lui Macron
Cine e DJ-ul care a murit într-un accident de motocicletă înainte să ajungă în spațiu
Sute de persoane, pe lista de înscrieri pentru primul zbor comercial în spaţiu
VIDEO PROTVPLUS.RO