Cum a reușit Germania să ridice restricțiile provocate de pandemia de Covid-19
În timp ce o mare parte din Europa de Vest s-a luptat să combată pandemia de coronavirus, Germania a părut să o depășească relativ ușor, cu teste pe scară largă, care au contribuit la menținerea mortalității mult sub cea a altor țări, scrie CNBC.
Luni, Germania a început să ridice provizoriu restricțiile, iar retailerilor mai mici, de sub 800 de metri pătrați, li s-a permis redeschiderea, atât timp cât se pot menține măsuri de igienă și distanțare socială. De asemenea, s-a permis să se deschidă dealerii auto mai mari, magazinele de biciclete și librăriile.
Industria auto influentă și vitală din punct de vedere economic a făcut lobby puternic pentru ca restricțiile să fie relaxate, iar grupul auto Volkswagen a deschis luni una dintre principalele sale fabrici de producție din Germania, în orașul Zwickau.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Școlile se vor redeschide pe 4 mai, cu prioritate pentru elevii care susțin examene. Întâlnirile mari vor rămâne interzise până pe 31 august, însă restaurantele, cinematografele și marile magazine de retail rămân închise deocamdată. Pe scurt, Germania pare să aibă un plan clar pentru modul de redeschidere a economiei.
Germania are 147.065 de cazuri de coronavirus confirmate, conform datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins (JHU) și a înregistrat 4.862 de decese.
Aceste cifre sunt mult mai mici decât unele țări europene: luni, Spania a înregistrat 20.852 de decese (și peste 200.000 de cazuri de virus), Italia a înregistrat peste 24.000 de decese și Franța peste 20.000 de decese, în timp ce numărul de decese din Marea Britanie a crescut la 16.550, conform JHU.
sta este un indicator atent observat și l-a determinat pe ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn, să declare: „așa cum stau lucrurile astăzi, focarul este din nou controlabil.”
Analiștii au remarcat că Germania a avut strategia corectă atunci când a fost vorba de gestionarea focarului de coronavirus și că alții ar putea învăța de la Berlin.
″Germania a fost mai bine pregătită, mai descentralizată (cu un număr dispersat de laboratoare capabile să instituie rapid testarea la scară largă și cu capacitatea de a depista contacții) și a reacționat mai rapid”, a spus Bill Blain, strateg de investiții la Shard Capital, pentru CNBC.
Sursa: CNBC
Etichete: coronavirus, pandemie, germania, restrictii, cazuri, decese, stare de urgenta, teste,
Dată publicare:
21-04-2020 13:22