Cum a încercat să evadeze din închisoare inventatorul care a ucis o tânără, la bordul unui submarin

Ultima actualizare: 20-10-2020 17:59
Peter Madsen
Getty

Inventatorul danez Peter Madsen, condamnat pe viaţă pentru uciderea, în 2017, a jurnalistei suedeze Kim Wall, la bordul submarinului său artizanal, a încercat, marți, să evadeze din închisoare.

Bărbatul de 49 de ani ar fi ameninţat personalul penitenciarului cu un obiect ”asemănător unui pistol” şi a luat un ostatic înainte să evadeze.

Martori au declarat pentru presa daneză că Peter Madsen conducea o camionetă albă în momentul în care a fost înconjurat de poliţie, la câteva sute de metri distanţă de închisoare.

El nu a fost arestat imediat, deoarece ar fi ameninințat că are asupra sa o bombă, au declarat autorităţile daneze, potrivit CNN.

Înconjurat de poliţie în apropierea închisorii Albertslund, la periferia orașului Copenhaga, Madsen a rămas mult timp aşezat pe iarbă, sprijinit cu spatele de copaci, înconjurat de doi poliţişti culcaţi la pământ, cu armele aţintite asupra lui.

În final, el a fost reținut.

Crima oribilă pe care a comis-o

 

Peter Madsen a fost condamnat în aprilie 2018 pentru uciderea jurnalistei Kim Wall, la vârsta de 30 de ani, după ce aceasta a venit să-l intervieveze la bordul submarinului său, în august 2017.

În timpul procesului, el a recunoscut că a tăiat în părţi trupul neînsufleţit al femeii, după care l-a aruncat în Marea Baltică, însă a spus că tânăra a murit accidental.

Madsen a fost găsit vinovat pentru toate cele trei acuzații cu care s-a confruntat: crimă cu premeditare, manevrarea indecentă a unui cadavru și „relații sexuale, altele decât actul sexual de o natură deosebit de periculoasă”, evidențiate de răni înjunghiate în interiorul și în afara zonei genitale a jurnalistei, scrie CNN.

Abia luna trecută, Peter Madsen şi-a recunoscut pentru prima oară vina, într-un documentar difuzat de televiziunea daneză.

”Există numai un singur vinovat şi eu sunt”, a declarat el.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO