Cum a încercat o grupare din Italia să fure o furgonetă în care erau milioane de €

Ultima actualizare: 29-01-2020 14:46
jaf
Twitter

O tentativă de jaf ca în filme a avut loc marţi seară pe o autostradă din nordul Italiei.

O furgonetă blindată care transporta mai multe milioane de euro a fost atacată, dar şoferul a reuşit să salveze preţioasa încărcătură trecând printr-un zid de flăcări, relatează Agerpres.

Ambuscada s-a produs cu puţin înainte de miezul nopţii (23:00 GMT) pe o porţiune de autostradă între Milano şi Lodi, oraş situat la circa 30 km sud-est de capitala economică italiană, a relatat presa din Peninsulă, citând surse din cadrul serviciilor de pompieri şi de poliţie.

Hoții au incendiat zece vehicule, probabil furate, pe cele două sensuri de circulaţie ale autostrăzii.

În plus, ei au presărat cuie pe carosabil şi s-au folosit de un camion pentru a încerca să străpungă furgoneta blindată, dar şoferul a trecut prin flăcări şi a reuşit să găsească refugiu la o benzinărie din apropiere.

Potrivit agenţiei ANSA, care citează compania Battistolli, proprietara furgonetei, nimic nu a fost rănit.

Atacatorii, în număr de cel puţin 15, sosiţi la bordul a şapte sau opt vehicule, la rândul lor furate şi găsite incendiate mai târziu pe un drum de ţară, au reuşit să fugă.

Potrivit cotidianului Corriere della Sera, o patrulă a poliţiei rutiere se afla în apropiere.

Circulaţia pe autostradă a fost întreruptă mai multe ore, iar în cursul dimineţii s-au format ambuteiaje în această zonă, foarte populată şi activă.

Presa din Italia a reamintit că un atac asemănător a avut loc în noiembrie 2014, la o distanţă de numai câţiva km, când atacatorii au creat un zid de flăcări pentru a încerca să oprească, fără succes, un camion blindat care transporta 5 milioane de euro.

Şi atunci, şoferul şi-a păstrat sângele rece şi a reuşit să scape.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO