Cum a furat un șofer român de TIR 2.200 de litri de motorină din camioane, în Spania. A fost surprins de camere. VIDEO

Ultima actualizare: 13-06-2022 11:23
Sofer roman
Garda Civila din Valencia / ABC.es

Un șofer român de TIR, în vârstă de 42 de ani, a fost reținut în Spania după ce ar fi sustras aproximativ 2.200 de litri de benzină din diferite poligoane industriale din zona Valencia, potrivit ABC.es.

Garda Civilă din Valencia a demarat o investigație după o plângere depusă la sfârșitul lunii aprilie, privind furtul de carburanți. Ancheta polițiștilor spanioli a dezvăluit modul în care opera românul. Mai întâi inspecta zona în care urma să fure combustibil și apoi își apropia capul tractor. După ce se asigura din nou că nu îl vede nimeni, bărbatul muta capul tractor paralel cu camionul din care urma să fure combustibil și transfera motorină dintr-un vehicul în altul.

Vedeți VIDEO aici.

Primele două furturi de carburant au fost comise la Sediul Industrial El Canari din localitatea L’Alcudia de Crespins, unde a sustras 950 de litri de motorină din două camioane, provocând o pagubă de aproximativ 1.300 de euro. La cea de-a doua tâlhărie românul a furat alți 900 de litri, în valoare de peste 1.400 de euro.

De asemenea, bărbatul a sustras și 340 de litri de motorină, evaluați la 600 de euro, din două autospeciale care erau parcate în zona industrială Beneixida.

Potrivit polițiștilor, românul cunoștea foarte bine zona și a profitat de faptul că în apropiere se afla autostrada A-35 Valencia Albacete, cu multiple bretele de acces.

Bărbatul de 42 de ani a fost reținut și urmează să fie judecat de Tribunalul de Primă Instanță și Instrucțiune numărul 4 din Xativa.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO