Criza in Ucraina. Moscova acuza: Obuze lansate de armata ucraineana au cazut pe teritoriul Rusiei

×
Codul embed a fost copiat

Trei obuze de mortiera lansate de armata ucraineana au cazut pe teritoriul Rusiei, in zona unui punct vamal si intr-un sat, anunta Politia de frontiera rusa, citata de AFP.

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

Obuze lansate de armata ucraineana au cazut pe teritoriul Rusiei, acuza Moscova

"In cursul confruntarilor de pe teritoriul ucrainean, obuze trase de militari ucraineni au cazut pe teritoriul Rusiei", afirma Vasili Malaev, purtatorul de cuvant al Politiei de frontiera ruse din regiunea Rostov-pe-Don. "Unul dintre obuze a provocat daune serioase la un punct vamal", a adaugat oficialul rus, precizand ca alte doua proiectile au cazut in satele din apropiere.

Incidentul intervine in contextul confruntarilor armate care au avut loc in cursul noptii de vineri spre sambata in regiunea Donetk, intre armata ucraineana si insurgenti prorusi. Armata ucraineana a explicat ca a fost nevoita sa intervina in regiunea Donetk pentru ca rebelii separatisti au lansat atacuri, nerespectand armistitiul, care ar urma sa expire luni seara.
 

Citește și
Moldova, UE
Moldova, Ucraina si Georgia semneaza acordul de asociere cu UE. Avertismentul europenilor pentru Rusia: "Aveti TREI zile"
Cristiana, patroana firmei de apartament din Budapesta acuzată că a produs „pagerele ucigașe” din Liban

UE ofera Rusiei un ragaz de 3 zile pentru detensionarea situatiei. Ce se intampla in caz contrar

Revenit de la Bruxelles, unde a semnat un acord istoric de asocierea cu Uniunea Europeana, presedintele Petro Poroshenko a luat decizia de a prelungi cu 72 de ore armistitiul in estul separatist al Ucrainei.

Liderii Uniunii Europene i-au dat Rusiei un ragaz de trei zile ca sa treaca la actiuni concrete pentru detensionarea situatiei. In caz contrar, ameninta cu noi sanctiuni.

Rebelii au salutat cu focuri de arma cucerirea unei baze a Garzii Nationale ucrainene de langa Donetk. Sustin ca au ocupat-o dupa cateva ore de lupta. Au luat si prizonieri, pe care i-ar fi eliberat, cu exceptia comandantului.

Totusi, militantii separatisti spun ca si ei sunt de acord cu prelungirea armistitiului pana luni, asa cum a anuntat presedintele ucrainean, la intoarcerea de la Bruxelles.

De luni, spune Poroshenko, ar urma sa inceapa aplicarea masurilor prevazute de planul de pace.

Petro Porosenko, presedintele Ucrainei: "In primul rand un acord pentru un mecanism de verificare a incetarii focului si control efectiv la granita, monitorizat de OSCE. In al doilea rand predarea catre autoritatile ucrainene a unor puncte de trecerea frontierei. In al treile rand, eliberarea tuturor ostaticilor, inclusiv observatorii OSCE capturati."

Intre timp, Rusia desfasoara din nou manevre militare, nu departe de granita Ucrainei, de data aceasta in cooperare cu armatele Belarusului si Armeniei.

Iar reactiile Kremlinului la adresa puterii de la Kiev au luat din nou o turnura amenintatoare, dupa semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeana.

Dupa ce s-a infuriat ca, sub privirile sale, lansarea unei rachete spatiale a fost anulata automat, "din motive tehnice", Putin a tunat si a fulgerat intr-o declaratie televizata. Si chiar daca n-a spus-o explicit, a lasat sa se inteleaga ca in continuare nu recunoaste legitimitatea autoritatilor pro-europene de la Kiev.

Articol recomandat de sport.ro
Mai rău ca-n România! Au transferat două staruri, dar și-au luat țeapă: au venit cu burtă și mâncau la McDonald's
Mai rău ca-n România! Au transferat două staruri, dar și-au luat țeapă: au venit cu burtă și mâncau la McDonald's
Citește și...
Criza in Ucraina. OSCE saluta eliberarea observatorilor retinuti de rebelii prorusi
Criza in Ucraina. OSCE saluta eliberarea observatorilor retinuti de rebelii prorusi

27 iunie 2014. Ministrul elvetian de Externe, care asigura presedintia OSCE, a salutat eliberarea celor 4 observatori retinuti de la sfarsitul lunii mai de rebelii prorusi din estul Ucrainei, solicitand eliberarea celeilalte echipe detinuta de o luna.

Moldova, Ucraina si Georgia semneaza acordul de asociere cu UE. Avertismentul europenilor pentru Rusia:
Moldova, Ucraina si Georgia semneaza acordul de asociere cu UE. Avertismentul europenilor pentru Rusia: "Aveti TREI zile"

E o zi istorica pentru Republica Moldova. Chisinaul semneaza la Bruxelles acordul de asociere cu Uniunea Europeana, o intelegere cu implicati economice, dar care le-ar putea deschide moldovenilor drumul catre statutul de membru.

Recomandări
Ursula von der Leyen anunță un ajutor de 10 miliarde de euro pentru România și alte țări afectate de inundații
Ursula von der Leyen anunță un ajutor de 10 miliarde de euro pentru România și alte țări afectate de inundații

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat, joi, la Wroclaw, Polonia, un ajutor de 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru ţările din Europa Centrală, între care România, afectate de inundaţii, informează AFP.

George Simion, față în față cu Andreea Esca. Cum a răspuns la întrebarea
George Simion, față în față cu Andreea Esca. Cum a răspuns la întrebarea "Sunteți un om violent?"

La PRO TV, continuă seria de interviuri cu principalii candidați la prima functie în stat, iar invitatul de joi seara este liderul AUR, George Simion.

Când începe campania electorală pentru alegerile parlamentare. BEC a stabilit și toate interdicțiile
Când începe campania electorală pentru alegerile parlamentare. BEC a stabilit și toate interdicțiile

Campania electorală pentru alegerile parlamentare va începe la data de 1 noiembrie 2024, a decis joi Biroul Electoral Central, care a transmis și interdicțiile după cele 30 de zile de campanie.