Criza in Ucraina. Atentat la Harkov in timpul unui mars de comemorare a Maidanului. Atacul a fost filmat de un trecator

×
Codul embed a fost copiat

Autoritatile ucrainene au arestat patru indivizi suspectati de implicare in atentatul comis duminica in orasul ucrainean Harkov, soldat cu trei morti si 15 raniti, relateaza Kyiv Post.

Cel putin trei persoane au murit, iar alte 15 au fost ranite intr-un atentat care a avut loc duminica in orasul ucrainean Harkov (est), in timpul unui mars organizat cu ocazia implinirii a un an de la inlaturarea regimului prorus condus de Viktor Ianukovici, relateaza Sputnik.

Serviciile secrete ucrainene au anuntat ca la orginea atacului se afla un grup de patru persoane care au fost identificate si retinute. Acestia ar fi aruncat bomba dintr-o masina. Asupra lor s-au gasit arme si un lansator de grenade.

Atacul a fost filmat de un trecator , iar clipul, incarcat pe Youtube. Atentie, imagini cu impact emotional puternic.

Citește și
cover
Criza in Ucraina. Oficial NATO: Rusia ar putea ataca un stat estic membru al Aliantei, cu riscul unui conflict NUCLEAR
Crimeea ar fi rămas parte a Ucrainei, dacă Kievul ar fi respectat „cu sinceritate ceea ce s-a convenit”

Atentatul cu bomba a avut loc in timp ce aproximativ 500 de persoane participau la mitingul din Hakrov. Cel putin trei persoane au murit, iar alte 15 au fost ranite in atentatul atribuit de autoritati separatistilor prorusi. Potrivit unor surse, una dintre persoanele decedate este agent de politie.

Mii de oameni, inclusiv lideri straini, participa la Marsul Demnitatii organizat la Kiev

Numerosi lideri straini, inclusiv presedintele Consiliului European Donald Tusk, presedintele moldovean Nicolae Timofti, si mii de oameni de rand s-au adunat duminica in Piata Independentei din Kiev, pentru a marca un an de la inlaturarea fostului regim prorus condus de Viktor Ianukovici.

Marsul Demnitatii a inceput la ora 13.30, relateaza site-ul agentiei Sputnik.Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, lideri din Polonia, Georgia, Lituania, Letonia, Germania si Slovacia au anuntat participarea la mars. La Kiev se afla si presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti

Criza politica din Ucraina s-a amplificat in noiembrie 2013, iar protestele din Piata Independentei - soldate cu peste 100 de morti - au culminat pe 22 februarie 2014 cu inlaturarea de la putere a presedintelui prorus Viktor Ianukovici, refugiat in Rusia.  Ca urmare a instituirii unei administratii prooccidentale la Kiev, Rusia a anexat regiunea ucraineana Crimeea, iar in estul Ucrainei a izbucnit un conflict separatist, soldat cu peste 5.700 de morti.

Armata si rebelii pro-rusi au facut primul schimb de prizonieri, dar atacurile din Donetk continua

Intre atatea situatii alarmante in conflictul dintre ucraineni si separatistii pro-rusi, a aparut si un semn de normalizare.
Armata ucraineana si rebelii au facut un schimb masiv de prizonieri, aplicand pentru prima data fara obiectii si fara intarziere un punct al acordului de pace negociat la Minsk.

139 de soldati ucraineni si 52 de combatanti separatisti au revenit printre camarazii lor, prin schimbul ce a avut loc pe linia frontului, in apropiere de Lugansk.

Acordul de la Minsk prevede si o retragere a armelor grele din zona de conflict, insa observatorii internationali nu au confirmat deocamdata nicio deplasare de tancuri si de piese de artilerie.

Insurgentii continua atacurile in Donetk

Insurgentii separatisti prorusi au continuat sa incalce armistitiul in cursul noptii de sambata spre duminica, fiind semnalate 12 atacuri in regiunea Donetk, acuza Administratia prooccidentala de la Kiev, potrivit Washington Post.

Numeroase explozii si atacuri cu obuze au fost semnalate duminica dimineata in apropierea orasului Donetk, incidentele fiind confirmate de insurgenti, in pofida armistitiului aflat in vigoare din 15 februarie. Potrivit unor oficiali militari ucraineni, rebelii prorusi au incercat sa cucereasca satul strategic Sirokin, situat in apropierea orasului Mariupol, care ramane sub controlul serviciilor de securitate ucrainene.

Premierul Arseni Iateniuk a declarat intr-un interviu acordat Fox News ca Ucraina nu este in pragul anarhiei, avertizand insa ca armistitiul instituit pe 15 februarie nu este respectat de catre insurgenti. Armata ucraineana sustine ca armistitiul a fost incalcat de peste 300 de ori in ultima saptamana.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Scene neverosimile la FC U Craiova - Ceahlăul! Adrian Mititelu a intrat pe teren: "Nemernicule, ieși afară!"
FOTO Scene neverosimile la FC U Craiova - Ceahlăul! Adrian Mititelu a intrat pe teren: "Nemernicule, ieși afară!"
Citește și...
Ianukovici vrea sa revina in Ucraina ca sa puna capat crizei: Daca Dumnezeu m-a lasat in viata, poate mai e nevoie de mine
Ianukovici vrea sa revina in Ucraina ca sa puna capat crizei: Daca Dumnezeu m-a lasat in viata, poate mai e nevoie de mine

Fostul presedinte ucrainean Viktor Ianukovici, inlaturat de la putere in februarie 2014 si refugiat in Rusia, promite sa revina pentru a ajuta Ucraina, confruntata cu un conflict separatist, conform unui interviu acordat postului Pervi Kanal.

Criza in Ucraina. Oficial NATO: Rusia ar putea ataca un stat estic membru al Aliantei, cu riscul unui conflict NUCLEAR
Criza in Ucraina. Oficial NATO: Rusia ar putea ataca un stat estic membru al Aliantei, cu riscul unui conflict NUCLEAR

Rusia ar putea lansa un atac conventional asupra unui stat est-european membru al NATO, o situatie care ar genera un conflict strategic, cu risc de confruntare nucleara, avertizeaza generalul britanic Adrian Bradshaw.

Criza in Ucraina. Reactia rusilor dupa ce britanicii au publicat fotografii cu sisteme de rachete rusesti Pantir in Ucraina
Criza in Ucraina. Reactia rusilor dupa ce britanicii au publicat fotografii cu sisteme de rachete rusesti Pantir in Ucraina

Dupa ce rebelii pro-rusi au preluat controlul orasului strategic, Debaltseve din estul Ucrainei, presedintele Porosenko a cerut "trupe internationale", pentru mentinerea pacii. "Asta inseamna ca vrea sa distruga, acordurile de la Minsk", declara Kremlinul

Recomandări
Oligarhul fugar prorus, Ilan Şor, susține că
Oligarhul fugar prorus, Ilan Şor, susține că "ideea europeană a murit în Republica Moldova". Atac direct la Maia Sandu

Oligarhul fugar prorus moldovean Ilan Şor a negat, într-un interviu recent, că ar fi încercat să cumpere voturi şi susţine totodată că ideea europeană a murit în Republica Moldova după referendumul câştigat „la mustaţă” de forţele proeuropene.

Decizia care i-a salvat viața lui Adrian, un român de 37 de ani prins în dezastrul din Spania:
Decizia care i-a salvat viața lui Adrian, un român de 37 de ani prins în dezastrul din Spania: "Am luat câinele și m-am dus"

Mulți români pentru care Spania este a doua casă trec, în continuare, prin momente teribile după inundațiile catastrofale.

Mircea Geoană îl atacă pe „unchiul” Ciolacu: să-și ceară scuze în fața tinerilor, care n-au loc de „nepoți” ca ai lui
Mircea Geoană îl atacă pe „unchiul” Ciolacu: să-și ceară scuze în fața tinerilor, care n-au loc de „nepoți” ca ai lui

Marcel Ciolacu trebuie să-și ceară scuze față de diaspora, consideră contracandidatul său Mircea Geoană, pentru că a jignit tinerii români „într-o manieră inacceptabilă”.