Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 2 mai. Rusia confirmă o creștere record a cazurilor

×
Codul embed a fost copiat

Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 2 mai. Rusia a raportat vineri o creştere zilnică record a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, în timp ce China a raportat un singur caz de infectare cu noul coronavirus.

Pentru a doua zi la rând, Rusia a raportat un număr uriaş de noi îmbolnăviri: peste 9.600. Cifrele reale ar putea fi însă mult mai mari.

Potrivit primarului din Moscova, numai în capitală 250 de mii de oameni ar avea virusul SARS-COV2.

La nivel global, după Statele Unite, cele mai afectate țări sunt Italia, Marea Britanie, Spania și Franța.

America dă semne de repornire, însă teama se resimte până la cel mai înalt nivel. Noile estimări arată că o sută de mii de oameni ar putea muri din cauza COVID-19.

Citește și
coronavirus
Cel mai negru scenariu despre pandemie: Va mai dura doi ani și va infecta 70% din populație
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

31 de state au dat undă verde anumitor actvități. Se fac în continuare teste și experimente - iar vestea bună e că în viitorul apropiat, medicii ar putea identifica un purtător al virusului în primele 24 de ore de la infectare, înainte de a deveni contagios.

 

Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 2 mai

 

UPDATE 18:30 621 de noi decese în Marea Britanie; bilanţul total a ajuns la 28.131 de morţi

 

Marea Britanie a înregistrat sâmbătă 621 de decese suplimentare cauzate de noul coronavirus, astfel că bilanţul total a urcat de 28.131 de morţi, al doilea cel mai mare din Europa, după cel din Italia, a anunţat ministrul pentru locuinţe, Robert Jenrick.

Numărul contaminărilor oficial contabilizate a ajuns la 182.260 de cazuri, cu 4.806 cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore, a precizat ministrul într-o conferinţă de presă la guvern.

UPDATE 17:00 Peste 240.000 de decese provocate de COVID-19 la nivel global

 

Pandemia de coronavirus a provocat decesul a cel puţin 240.000 de persoane la nivel global, dintre care peste 85% în Europa şi Statele Unite, de la apariţia primelor cazuri de infectare în decembrie în China, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP sâmbătă, la ora 15:30 GMT, pe baza unor cifre oficiale.

În total, 240.231 de decese au fost înregistrate la nivel global (din 3.371.435 de cazuri), dintre care 141.475 în Europa (din 1.516.635 de cazuri), continentul cel mai afectat de pandemia de COVID-19.

UPDATE 15:00 2% dintre locuitorii Moscovei sunt infectaţi cu COVID-19

 

Circa 2% dintre locuitorii Moscovei - peste 250.000 de persoane - sunt infectaţi cu COVID-19, a declarat sâmbătă primarul capitalei ruse, referitor la rezultatele testelor efectuate până în prezent.

"Conform testelor de depistare realizate pe diverse grupuri de populaţie, numărul real al persoanelor infectate este de circa 2% din populaţia totală a oraşului", a scris primarul Serghei Sobianin pe blogul său.

Rusia a declarat până în prezent peste 114.000 de cazuri de coronavirus, dintre care 57.300 de cazuri la Moscova, epicentrul contagiunii.

Conform statisticilor oficiale, în Moscova trăiesc 12,7 milioane de locuitori, însă cifrele reale sunt, fără îndoială, mai mari.

Sobianin a declarat că Moscova şi-a sporit în mod semnificativ capacitatea de testare a rezidenţilor în ultimele săptămâni, adăugând că oraşul a reuşit să "limiteze răspândirea epidemiei" datorită izolării populaţiei la domiciliu şi a altor măsuri.

Rusia raportează o creştere zilnică record a cazurilor de îmbolnăvire

 

Rusia a raportat vineri o creştere zilnică record a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, un al doilea ministru al Cabinetului condus de Mihail Mişustin anunțând că a fost diagnosticat cu COVID-19.

Bilanţul îmbolnăvirilor a crescut cu 7.933 de noi cazuri şi a ajuns la 114.431, potrivit datelor furnizate vineri de centrul rus de răspuns la criza noului coronavirus.

În ultimele 24 de ore au murit 96 de persoane diagnosticate cu COVID-19, ceea ce face ca bilanţul total al deceselor să fie de 1.169.

Vineri, un alt membru al guvernului rus, ministrul construcţiilor Vladimir Yakuşev, a anunţat că a fost diagnosticat cu noul coronavirus şi că va fi tratat la spital. Dmitri Volkov, unul din adjuncţii săi, a fost şi el testat pozitiv.

Răspândirea epidemiei de COVID-19 în Rusia a fost mai lentă decât în multe alte ţări. Însă cazurile de îmbolnăvire au început să se înmulţească brusc în luna aprilie.

Rusia, ţara cu cel mai întins teritoriu de pe glob, a început să aplice măsuri restrictive la sfârşitul lunii martie, când preşedintele Putin a anunţat închiderea majorităţii spaţiilor publice pentru a limita extinderea epidemiei.

China raportează un singur caz de contaminare

 

China a raportat un singur caz de infectare cu noul coronavirus pentru ziua de 1 mai, în scădere faţă de cele 12 cazuri anunţate cu o zi înainte, conform datelor oficiale furnizate sâmbătă de autorităţi, transmite Reuters.

Noul caz este unul importat, a precizat Comisia Naţională de Sănătate. Cu o zi înainte s-au înregistrat şase cazuri importate.

China nu a raportat pentru ziua de vineri niciun caz de contaminare locală, după ce pentru ziua precedentă fuseseră anunţate şase noi astfel de cazuri.

Comisia Naţională de Sănătate a informat de asemenea despre 20 de noi cazuri asimptomatice înregistrate vineri, în scădere faţă de 25, raportate pentru ziua precedentă.

Numărul total al cazurilor confirmate oficial a ajuns la 82.875. Bilanţul morţilor a rămas neschimbat (4.633).

Bilanţ total de 24.594 de decese în Franţa, dintre care 218 în ultimele 24 de ore

 

Numărul deceselor cauzate de epidemia noului coronavirus în Franţa a fost de 218 în ultimele 24 de ore, a anunţat vineri directorul general din Ministerul Sănătăţii Jerome Salomon, ceea ce face ca bilanţul total al morţilor să ajungă la 24.594, informează Agerpres.

Serviciile de reanimare din spitale au indicat un bilanţ de 141 de pacienţi, în scădere faţă de ziua anterioară, numărul total al pacienţilor internaţi la terapie intensivă fiind de 3.878. Cel mai ridicat număr de persoane internate care au avut nevoie de asistenţă de reanimare a fost atins pe 9 aprilie, când s-au înregistrat aproape 7.200 de cazuri.

Salomon a prezentat noi hărţi provizorii în cadrul procesului de ridicare a restricţiilor, planificat să înceapă pe 11 mai şi care va fi aplicat în mod diferenţiat, în funcţie de zonele afectate de epidemie.

Aceste hărţi provizorii clasifică departamentele în roşu, portocaliu şi verde, în funcţie de stadiul epidemiei şi de situaţia serviciilor ce oferă terapie intensivă.

Conform informaţiilor oferite de harta ce sintetizează situaţia la nivel naţional, aproximativ o treime din departamente sunt colorate în roşu, printre care Ile-de-France şi sfertul de nord-est al ţării, cele două principale zone afectate de epidemia de COVID-19.

Irlanda prelungeşte măsurile restrictive până pe 18 mai

 

Premierul Leo Varadkar a anunţat vineri extinderea măsurilor restrictive până pe 18 mai pentru a reduce răspândirea epidemiei noului coronavirus care, potrivit datelor oficiale, a provocat în Irlanda 1.265 de decese şi a dus la contaminat a aproape 21.000 de persoane.

"Avem nevoie de alte două săptămâni de restricţii drastice pentru a slăbi şi mai mult virusul", a declarat Varadkar într-o intervenţie televizată. 

Totodată, şeful executivului irlandez a informat că şcolile nu se vor redeschide până la toamnă.

Spre deosebire de alte activităţi economice, care se vor putea relua etapizat după ridicarea regimului de izolare, "şcolile şi universităţile se vor redeschide în septembrie, octombrie, la începutul noului an universitar', a precizat Leo Varadkar.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Coronavirus România, LIVE UPDATE 2 mai. Încă 16 decese ale unor bolnavi de Covid-19
Coronavirus România, LIVE UPDATE 2 mai. Încă 16 decese ale unor bolnavi de Covid-19

Coronavirus România, 2 mai 2020. Sunt peste 12.700 de persoane infectate cu coronavirus în România, fiind înregistrate alte 165 de noi cazuri de îmbolnăvire. Numărul total al celor decedaţi din cauza COVID-19 a ajuns la 771.

Cel mai negru scenariu despre pandemie: Va mai dura doi ani și va infecta 70% din populație
Cel mai negru scenariu despre pandemie: Va mai dura doi ani și va infecta 70% din populație

Un grup de cercetători din cadrul Universității din Minnesota avertizează asupra faptului că pandemia de coronavirus ne va influența viețile pe termen lung, evocând mai multe scenarii prin care am putea trece în următorii doi ani.

Ministrul Sănătății: Ne aşteptăm la un al doilea val de Covid-19 în octombrie-decembrie
Ministrul Sănătății: Ne aşteptăm la un al doilea val de Covid-19 în octombrie-decembrie

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat sâmbătă, la Iaşi, că de două luni răbdarea oamenilor este pusă la încercare, apreciind că dacă şi momentul 1-3 mai este gestionat bine, atunci sunt speranţe şi pentru relaxare.

Motivul pentru care Franţa le cere bolnavilor de COVID-19 să stea departe de pisici
Motivul pentru care Franţa le cere bolnavilor de COVID-19 să stea departe de pisici

Un prim caz recenzat în Franţa al unei pisici infectate cu COVID-19, cel mai probabil de la stăpânii ei, i-a făcut pe cercetători să le ceară bolnavilor de coronavirus să-şi limiteze contactele cu felinele lor pentru a le proteja, informează sâmbătă EFE.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.