Copiii de patru ani, afectați de depresie: au atacuri de panică și se gândesc la suicid

Dată publicare: 02-04-2018 20:12
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Copil cu depresie

Copiii din ciclul primar pot manifesta tulburări alimentare, suferă de atacuri de panică și se gândesc chiar și la suicid atunci când se confruntă cu probleme, conform unui studiu realizat în Marea Britanie.

 

Studiul, comandat de sindicaliștii din educație, sugerează că, pentru mulți copii, problemele de sănătate mintală, agresiunea și hărțuirea sexuală au devenit o „rutină", relatează Dailymail.co.uk.

Astfel, în unul din șapte cazuri, este vorba despre copii cu vârste între patru și sapte ani, iar în peste un sfert din cazuri este vorba despre copii cu vârste între șapte și 11 ani.

Deși depresia în rândul adolescenților este un subiect de discuție de mai mulți ani, în contextul creșterii influenței rețelelor de socializare, studiul realizat de sindicaliștii din Asociația Națională a Uniunii Directoarelor de Școli (NASUWT) sugerează că astfel de probleme au început să se dezvolte și în rândul copiilor de vârste mai fragede. Într-un caz, un profesor a descris cum un copil de opt ani s-a urcat pe acoperiș și a spus că vrea să se sinucidă.

„Copiii sunt dependenți de tehnologie și introspecție. Acesta este simptomul societății de astăzi și influența malefică a siteurilor de socializare", a precizat Chris McGovern, membru al Campaniei pentru Educație Reală.

Alți profesori avertizează că rețelele de socializare afectează tinerii din punct de vedere emoțional, astfel că profesorii se confruntă acum cu „o serie de probleme cu care nu s-au mai confruntat până acum.”

Pentru realizarea studiului, au fost chestionați 1359 de profesori. Astfel, 96% spun că au văzut elevi de toate vârstele care se confruntă cu diverse afecțiuni mentale. Dintre aceștia, 92% suferă de anxietate sau atacuri de panică, 80 au depresie, 67% se automutilează, 49% au disfuncții alimentare, iar 45% au sindromul obsesiv-compulsiv. Dintre aceștia, în 1 din 7 cazuri este vorba despre copii cu vârste între patru și șapte ani.

Potrivit profesorilor, factorii care influențează starea copiilor este legată de probleme familiale - în 86% dintre cazuri, presiunea legată de examene - în 66% dintre ele, cât și de rețelele de socializare - în 64% dintre cazuri.

Drept urmare, delegații de la conferința anuală a sindicaliștilor NASUWT din Birmingham au votat să propună Guvernului ca profesorii să beneficieze de pregătire de specialitate, pentru a-i ajuta pe elevii care se află în aceste situații.

 CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO