Condițiile inumane în care trăiau 20 de români, într-o casă din Londra plătită cu 4.000 lire/ lună


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 02 Octombrie 2018 10:51
Categorie: Stiri externe
casă murdară

Proprietarul unei case din nordul Londrei în care stăteau cu chirie 20 de români, în condiții inumane, a început să râdă când polițiștii i-au arătat imagini cu mizeria din locuința pentru care el încasează 4.000 de lire pe lună.

Polițiștii au făcut o percheziție la adresa respectivă, în urma nenumăratelor sesizări venite de la vecini. 20 de muncitori români au fost găsiți în casa cu trei dormitoare, din Kingsbury, nordul Londrei, în niște condiții greu de imaginat, relatează Daily Mail.

Potrivit anchetatorilor, aceștia plăteau în total 1.000 de lire sterline pe săptămână, respectiv 4.000 de lire pe lună, pentru o locuință insalubră.

Proprietarul casei, Patanchaly Ananda-Mohanadas, a spus că nu avea habar de ceea ce se întâmplă în locuință și a început să râdă când a văzut fotografiile pe care i le-au arătat polițiștii.

Când a fost întrebat cum s-ar simți copiii săi dacă ar trăi în astfel de condiții, acesta a spus: ”Simt că încercați să mă omorâți. Am drepturi și vă rog să îmi respectați liberatatea”.

Mohanadas locuiește într-o casă de 500.000 de lire sterline, mai scrie Daily Mail, într-o zonă liniștită din Hertfordshire, cu o curte vastă în spate.

În nordul Londrei, chiriașii săi trăiau în condiții inumane. Pe podeaua din bucătărie era mâncare putrezită, baia era murdară, iar polițiștii s-au chinuit să intre în camere din cauza celor 26 de saltele îngrămădite acolo.

Autoritățile care au preluat cazul spun că situația este una dintre cele mai grave văzute vreodată. ”Avem o politică de toleranță zero împotriva propiretarilor care exploatează chiriașii prin astfel de condiții”, a spus consiliera Eleanor Southwood.

În cursul acestei săptămâni, cel mai probabil, vor fi stabilite măsurile ce vor fi luate în acest caz, proprietarul riscând, în cel mai bun caz, o amendă.

Vecinii au declarat că s-au plâns consiliului local timp de șase luni înainte ca poliția să descindă în locuință.

”Sunt 20 de tineri români care locuiesc acolo”, a declarat o femeie. „Lucrează în construcții, pentru că vin camioane și îi iau la muncă în fiecare dimineață”, a mai spus ea.

Vecinii s-au plâns că muzica este dată tare pe timpul nopții, mai ales în zilele de sâmbătă, iar de multe ori sunt aruncate resturi de alimente în grădinile vecinilor.

Unul dintre chiriași, David D., de 34 de ani, a declarat că plătește 80 de lire pe săptămână pentru a locui în casă, dar nu un are niciun contract cu priprietarul, ci a subînchiriat de la alt chiriaș.


”Poliția a intrat ieri în casa noastră, nu îmi pasă de condițiile de acolo. O să mă mut după ce s-a întâmplat”, a spus românul.

”Niciun chirias nu ar trebui să creadă că este neputincios împotriva unui proprietar care își ia banii în schimbul unor asemenea condiții. Suntem aici pentru a ajuta chiriașii să ne luptăm împotriva proprietarilor necinstiți prin trimiterea lor în instanță”, a declarat „Avem o politică de toleranță zero împotriva propiretarilor care exploatează chiriașii prin astfel de condiții”, a spus consiliera Eleanor Southwood.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Daily Mail

Tags: romani, londra, chirie,

De ce nu își fac românii planuri de viitor: ”Ce dă Dumnezeu aia se întâmplă”
VIDEO PROTVPLUS.RO